SNILLFJORD: Ordfører John Lernes i Snillfjord er positiv til henvendelsen fra KS Sør-Trøndelag om å leie rådmann Arild Risvik for å bistå kommunene i fylket med veiledning og samordning innenfor området helse.

– Positivt

Det er snakk om frikjøp av rådmannen i 20 prosent stilling hver uke i perioden fra nå og ut neste år.

– Snillfjord kommune synes det er positivt at KS Sør-Trøndelag har vurdert kompetansen i kommunen som så attraktiv at de vil bruke den i arbeidet til det beste for regionen, mener Lernes, som har forfattet saksframlegget til kommunestyret foran møtet torsdag.

Risviks arbeidsoppgaver vil være knyttet til koordinering av samhandlingsreformen mellom kommunene og St. Olavs hospital, samt å bidra strategisk i utviklingen av helsetjenesten i kommunene.

Risvik har også en fag- og arbeidsbakgrunn som er relevant for oppgaven.

Erstattes av egne

I praksis vil rådmannen være tilgjengelig hver dag, men vil utføre «KS-jobben» ut over arbeidet som rådmann i Snillfjord. Det vil derfor stå «inntil 50 prosent» i arbeidsavtalen med KS, noe som innebærer at Snillfjord får muligheten til å få refusjon knyttet til saksbehandling ut over ordinær arbeidsdag.

Disse pengene vil Snillfjord kommune benytte til å engasjere en person fra egen stab til å ta enkelte arbeidsoppgaver i perioden. I klartekst betyr dette arbeid med kommunereformen.