– Det var hektisk møtevirksomhet om denne saken før helga. Nå har vi fått skriftlig svar, og er naturligvis glade for at det ble positivt. Om det motsatte hadde skjedd, ville vi ha stått igjen med store økonomiske tap, som ville ha fått ringvirkninger for arrangørlagenes drift fremover, sa Odd Ustad og Atle Larsen i martna-ledelsen til ST.

– Det ville ha blitt krise i en del av organisasjonslivet, som baserer driften på inntekten fra martnan.

Dermed kunne alle krefter konsentreres om arrangementet. Endatil flystreiken så ut til å kunne passere uten at det ville få ringvirkninger for martnan, selv om de fortsatt ventet og håpet på en dispensasjonssøknad for elektrikerberedeskap den tida martnan pågikk.

Det første messeteltet kom opp i helga, og tivoliet var underveis da artikkelen gikk i trykk. Programmet ville bli gjennomført som planlagt, og det var satset spesielt på søndagens familiedag i «gammelstil». Olabil-løpet, piketurn, nybilparade, radiostyrte biler og fly og fallskjermhopping sto på programmet. Det ble forhåpentligvis interessant go moro både for store og for små. Mangfoldet ville i alle fall prege søndagen.

Rulleski-stafetten i sentrum skulle gå med «ny vri». Det var gamle skistjerner som Harald Grønningen, Bjørn Wirkola, og Pål Tyldum som stilte opp. Så her skulle det bli et herlig gjensyn med de gamle storhetene i skiløypa og i hoppbakken.