Orkanger

I dag melder yr.no om skyet, 2 grader og svak vind i formiddag, 3 grader og lett bris i ettermiddag, og lettskyet, 0 grader og svak vind i kveld.

Torsdag meldes det om lettskyet, 3 kuldegrader og svak vind natt og morgen, skyet, 0 grader og lett bris på formiddagen, 3 grader på ettermiddagen, og laber bris på kvelden.

Fredag meldes det om skyet, 3 grader og laber bris natt og morgen, 4 grader og lett bris på formiddagen, 5 og flau vind på ettermiddagen, og lettskyet, 2 grader og lett bris på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 1 grad kaldere og laber til frisk bris i dag, 2 grader varmere til 2 grader kaldere og laber bris til liten kuling torsdag, og 1 grad kaldere og stiv kuling til lett bris fredag.

I Rindal meldes det om 1 grad kaldere og flau vind til lett bris i dag, 2 til 1 grader kaldere og flau vind til lett bris torsdag, og 2 grader kaldere fredag.

I Rennebu meldes det om 4 til 3 grader kaldere og frisk til laber bris i dag, 3 til 4 grader kaldere og laber bris til liten kuling torsdag, og 4 til 3 grader kaldere og liten kuling til lett bris fredag.

I Lensvik meldes det om 1 grad kaldere og laber bris til flau vind i dag, 1 grad kaldere torsdag, og 2 til 1 grader kaldere og laber bris til svak vind fredag.

På Kyrksæterøra meldes det om 1 til 2 grader varmere og frisk bris til svak vind i dag, 3 grader varmere til 2 grader kaldere torsdag, og 1 grad kaldere og lett til laber bris fredag.

På Krokstadøra meldes det om 1 grad kaldere til 1 grad varmere og frisk til lett bris i dag, 1 grad varmere til 1 grad kaldere og svak vind til frisk bris torsdag, og 1 grad kaldere og laber bris til flau vind fredag.

Og i Børsa meldes det om 2 grader varmere og lett til laber bris i dag, 2 grader varmere torsdag, og 1 grad varmere og frisk til lett bris fredag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur er det fortsatt The Rolling Stones det handler om, og jeg gir dere i dag de nestesyv sangene.

«Gimme Shelter» er ensang fra albumet «Let It Bleed» fra1969. På første utgivelse ble den skrevet som «Gimmie Shelter», som er mergrammatisk korrekt, men i de senere utgivelser er den skrevet som «GimmeShelter». Sangen handler om den politiske og sosiale ufreden på den tiden. Detvar krig i Vietnam, rasistiske opprør og Charles Manson. Jagger synger om athan trenger ly for stormen. Den kvinnelige vokalen er av gospelsangerinnenMerry Clayton.

«Midnight Rambler» erogså å finne på «Let it Bleed». Sangen handler om seriemorderen Albert DeSalvo,bedre kjent som «The Boston Strangler». Noen av tilståelsene hans er å finne idenne sangens tekst. Når Stones spilte sangen på konsertene sine gjennom70-tallet, skapte Jagger en morbid atmosfære hvor han tok rollen som morderenog spastisk pisket gulvet mot slutten. Fansen pleide ofte å skrike med tilvoldtekts-scenene. Brian Jones spilte conga på denne låten, som ble innspiltfør han døde. I følge Richards er det en bluesopera, og det mest perfektesamarbeidet på en sang han hadde med Jagger.

«Monkey Man» ertredje sang fra «Let it Bleed». Sangen kan tolkes til enten å handle om heroineller en dårlig syretripp, men like sannsynlig er det at det handler om en giftmann som leter etter en gift kvinne å rote rundt med, derav sangens tittel. Itillegg er sangen krydret med seksuelle referanser som «fle-bit-peanut monkey»(noen med kjønnssykdommer) og «lemon squeezer» (en kvinne som er spesieltinteressert i skrotum). Nicky Hopkins spilte piano, men er ikke kreditert, selvom både han og Ian Stewart leverte betydelige bidrag til bandet på keyboard ogpiano. Sangen ble brukt i filmen «Goodfellas» fra 1990, i en scene hvorgangstere smugler kokain.

«You Can’t Always GetWhat You Want» er siste sang jeg tar for meg fra «Let it Bleed» i dag.Koringen er gjort av barnekoret London Bach Choir. De var seksti barn, og detble lagt dobbelt, slik at det skulle høres ut som om de var enda flere. Deprøvde senere å få fjernet navnet sitt fra albumet, grunnet navnet, samt sangen«Midnight Rambler». Teksten handler om hvor vanskelig det er å finne lykke.Uansett hva du har, vil du alltid ha mer, men i følge Marianne Faithful,Jaggers daværende kjæreste, handler den om narkotikamisbruket hennes. «Mr.Jimmy» som blir nevnt i det tredje verset kan referere til Jimmy Hutmaker fraExcelsior, Minnesota som møtte Jagger på et apotek og sa «You can’t always getwhat you want» til ham, men mer sannsynlig er det at det er Jimmy Miller,produsenten deres på albumene fra «Beggar’s Banquet» til «Goat’s Head Soup» ogtrommeslager på denne herlige låten. Sangen ble også brukt p første episode avTV-serien «Californication».

«Brown Sugar» er enherlig sang fra «Sticky Fingers» fra 1971. Teksten forteller om slaver fraAfrika som ble solgt i New Orleans og voldtatt av deres hvite herrer. Det erganske seriøst, men måten sangen er strukturert, kommer det mer frem som enherlig rockelåt om en hvit fyr som har seg med en svart jente. Sangen har enhelt utrolig saksofon-solo av Bobby Keys som gir meg et bredt glis og gåsehudhver gang jeg hører den. «Sticky Fingers» var det første albumet deres sombrukte den velkjente tunge- og lepper-logoen.

«Can’t You Hear MeKnocking» er også å finne på «Sticky Fingers». En uvanlig lang sang avStones som varer i 7 minutter og 16 sekunder, også her er Keys med på saksofon.Jammingen på slutten er nesten ut av denne verden. Albumets cover er av en mannmed olabukser med en ordentlig glidelås. Det ble tatt av Andy Warhol somforeslo ideen. Sangen kan tolkes til å handle om en fyr som er sammen med enrik jente og som alltid prøver å få oppmerksomheten hennes.

«Bitch» er siste sangjeg tar for meg i dag, og siste sang fra «Sticky Fingers». «Bitch» referer hertil kjærlighet – som i «Love is a bitch» – og ikke til en spesifikk kvinne.Sangen kan tolkes til å handle om heroin. Bruken av saksofon (Keys) og trompet(Jim Price) gjør seg utmerket med resten av kompet, og burde absolutt blittbrukt oftere.

Jeg kan for øvrig anbefale albumet «Sticky Soul Fingers: ARolling Stones Tribute» som er en soul-versjon av «Sticky Fingers». Veldigherlig å høre på, gir i alle fall meg et bredt glis hver gang jeg setter denpå, og den viser også at Aloe Blacc faktisk har noe i musikkens verden å gjørelikevel.

Spillelister

Wimp

Spotify