7. juli åpner Yalcin Akat italiensk restaurant i det som tidligere var Lensvik kro, etter at den såkalte storstua i bygda har vært stengt en stund.

- Det blir et italiensk kjøkken, med salatretter, kyllingretter, fiskeretter, kjøttretter, pizza, pasta og kebab, sier Akat.

Jan Oddvar Singstad, som har drevet kroa i 12 år, har fått ny jobb som kjøkkensjef ved Lensvik helsesenter. Eier Stig Edvinsen har derfor vært på utkikk etter ny leietaker i lokalene, og det ordnet seg da Akat kom på banen.

Yalcin Akat åpner det nye spisestedet 7. juni.

Lengre åpningstider

- Nå blir det nytt liv i Lensvik. Vi kommer til å ha lengre åpningstider enn det som har vært tidligere, og vi vil ha puben i kjelleren åpen på fredager og lørdager. Der vil det også være live musikk av og til, sier Akat.

Selve restauranten vil han ha åpen fra klokka 13 til 21 hver dag, og noe lengre utover kveldene i helgene. Det er en erfaren restaurantdriver som starter opp Milano Lensvik, sammen med sine to ansatte.

- Jeg har drevet i Namsos fra 2001, og i Trondheim etter det, på gamle Byåsen bakeri, og jeg drev i Hattfjelldal tidligere. Nå skal jeg prøve meg i Lensvik, sier Akat.

Bor på Saupstad

- Hvordan tror du det blir?

- Det vet jeg ikke. Jeg kjenner ikke så mye til plassen, men jeg håper det blir bra, sier Akat, som bor på Saupstad sammen med familien sin.

- Jeg har barn som går på skole, så vi blir boende på Saupstad. Men jeg har ordnet med en leiebolig i Lensvik, til mine ansatte og meg. Det blir kanskje en ordning med to uker på jobb og ei uke fri, sier han.

Eier av kroa, Stig Edvinsen, drev selv stedet i sju år etter at den var ferdigbygd og nyåpnet i 2000. Han håper kroa fortsatt vil være storstua i bygda.

- Det håper jeg virkelig. Jeg håper ikke folk lar seg styre av forutinntatthet. Et slikt sted er avhengig av at folk bruker det, og nå kan det være ei tid for noe nytt. Jeg håper på det beste for driveren og stedet, sier Edvinsen.

Fortsatt til salgs

For ei tid tilbake ble det kjent at Edvinsen ønsker å selge kroa, og status er at den fortsatt ligger ute til salgs.

- Den er fremdeles til salgs, og det er jo ingen ulempe at det er aktivitet i bygget. Men jeg stresser ikke med det, det blir når det blir. Vi begynner å bli godt voksne, både kona og jeg, så det krever litt å holde et bygg, sier han.

20. juni overtar den nye leietakeren bygget, og Edvinsen er veldig fornøyd med at det blir åpne dører gjennom sommeren.

- Tror du folk vil savne tradisjonsmat som fiskeball på kroa?

- Fiskeballen kan det hende noen vil savne, ja. Men jeg håper de har et åpent sinn og vil prøve nye retter. Det er ikke utenkelig at kjøttkaka dukker opp heller, for en kokk er en kokk uansett opphav. Det er mulig å lære nye ting, sier Edvinsen.