— Dere skal nok få veldig god anledning til å bli lei av stemmen min denne helga!

Ordene kommer fra Olav Magnus Stamnestrø, primus motor for Rosenborg Fotballskole, et samarbeid Rosenborg har med flere midtnorske klubber. Ja, han hørtes godt i Ånesøyan den første dagen, men er selvsagt ikke alene om et slikt arrangement.

— Jeg vil spesielt fremheve våre juniorspillere, både på herre- og damesiden. De har nesten stått i kø for å få hjelpe til, sier han.

At dette er den 13. utgaven, forteller at KIL/Hemne-versjonen er eldste. Og Stamnestrø er den ubestridte lederen for et av sommerens aller vakreste eventyr – også i år.

— 190 unge spillere er samlet her nå, sier Stamnestrø, idet opptoget fra Hemnehallen – der det ble formidlet en del praktisk informasjon – ankom Ånesøyan torsdag.

Tre timer

Der kunne han geleide spillerne opp til tribunen, før fire Rosenborg-spillere entret kunstgresset som hedersgjester. Dette er en del av fotballskolen. Rosenborg «frigjør» hvert år x antall spillere som skal delta på de ulike fotballskolene klubben er med på å arrangere i landsdelen.

I Hemne er det selvsagt at hjemmefavorittene Pål André Helland og Magnus Stamnestrø – for øvrig sønn av Olav Magnus – deltar. I tillegg fikk de unge utøverne stifte et uvanlig nært bekjentskap med Birger Meling og Marius Lundemo.

— Denne kvartetten er med oss i tre timer i dag (torsdag). Så kommer «vår egen» Erik Hoftun på lørdag, forteller Olav Magnus Stamnestrø.

Dette var drømmen

Mange har sesongkort på Lerkendal. Veldig mange. Fra hele distriktet. Men der kommer de sjelden så nær sine helter at de kan få kroppskontakt. Det fikk minst én ung supporter i Ånesøyan torsdag.

— Drømmen min gikk i oppfyllelse!

Ordene kommer fra Mathias Rambø Johnsen (8) fra Valsøyfjord.

Sammen med mamma og pappa, hadde han tatt turen over fylkesgrensa. Mathias gikk like godt bort til de fire Rosenborg-spillerne og tok omkring dem alle sammen, der de sto oppstilt ute på Hemne Sparebank Arena.

Stolt ordfører

Ordfører Odd Jarle Svanem erklærte fotballskolen for offisielt åpnet og ønsket alle deltakerne velkommen.

— Dere er unge fotballspillere som nå skal ta et fotballfaglig skritt oppover for å bli så gode som mulig. Sett dere mål, men ha det samtidig artig sammen. Og ta vare på hverandre både på og utenfor banen, det er viktig, sa Svanem.

Han ønsket spesielt de to hemnværingene fra Rosenborg velkommen, og uttrykte med stolthet at Kyrksæterøra ofte blir identifisert med stedet som har fått fram så mange gode fotballspillere på øverste nivå i norsk fotball.

— Blant annet på grunn av alle dere fra fotballmiljøet i Hemne, er jeg stolt av å bære ordførerkjedet, sa Svanem.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300