Det er mange ting som skal på plass før turistene strømmer på. Vertinna, øvrig vertskap og mannskapet på sju dro onsdag innover til Trollheimshytta, for å klargjøre foran helgas sesongåpning. Med båt og sykler kom de seg på plass, og kunne ta imot provianten som kom fraktet etter på torsdag.

Bruker helikopter

Olav Morten Tørset fra Deltrans frakta først matvarene inn til Gråsjøen. Her ble varene lastet om og opp i store sekker, for så å bli fraktet videre med helikopter inn til Trollheimshytta. Dette er en av to turer som gjøres med helikopter med matvarer for sesongen.

Airlift hadde ansvaret for å transportere varene inn til turisthytta. Pilot Harald Sandal opplyste at torsdagens frakt var på vel 1000 kg - ei grei arbeidsvekt for dette helikopteret, som er god for rundt 1200 kg. Flyværet var fint, og piloten regna med å gjøre 10-12 turer.

Ferskvarer

- Vi har heldigvis gode kokker som kan å foredle ferskvarene som vi har med. Når en er lagt inne i fjellet, er det ikke bare å hente ny forsyning når en vil, forteller Jonny Remmereit, som er informasjons- og markedssjef i Trondhjems Turistforening.

Han forteller at antall turister i fjellet har økt år for år, og 2016 var det beste året hittil.

- Dagens turister er ikke så godt forberedt som de var før. Det gjør at vi må planlegge og legge til rette mer enn tidligere, mener Remmereit.

Han forteller at å gå til Snota, Trollhetta og Gjeithetta er mest populært.

- Så har vi Trollheimshytta i hjertet av trekanten i Trollheimen, som er nok den fineste av turistrutene i Norge.

Nytt vertskap

I år er det to nye drivere på Trollheimshytta.

- De har tidligere jobba på en av landets største turisthytter, Haukeliseter. Så det skal bli spennende. Med godt vertskap og god betjening så går vi trygg sesong i møte, sier Jonny Remmereit.

Vertskapet Elisabeth Johansson og Didrik Hjertås gleder seg til turistene skulle komme. Dette er deres første sesong på Trollheimshytta.

- Det er mange ting som skal på plass, så det er en utfordring å starte på nytt sted forteller Elisabeth Johansson,mens hun løper fra og tilbake med varer.