Flying On Line, som er eid, trent og oppdrettet av Svein Røstvold fra Kyrksæterøra, sto til hele 53 i vinnerodds da startbilen rullet igang treårsløpet på Leangen mandag. Det vil si; hadde man spilt hundre kroner vinner på hemnværingen, ville man kunne kvittere ut 5300 kroner etterpå. Med andre ord; spillerne anså Flying On Line som sjanseløs til å vinne treårsløpet med hele 40 000 kroner til vinneren.

Store favoritter

Årsaken var at i feltet befant det seg to store favoritter, orkdalingen Crackajack og østlandsgjesten Ghandi BR. Førstnevnte hadde nemlig imponert voldsomt både på lokalkjøring og i det ene totoløpet hesten hadde startet før mandagens oppgave. Imponert hadde også Ghandi BR gjort, hesten sto med seier på sterke kilometertida 1.17,1 i sin siste start. Sistnevnte var derfor spilt ned til én i odds, mens Crackajack ville gi tre kroner igjen for ti. En annen vinner enn én av disse to, var for spillerne nærmest utenkelig.

Sterk prestasjon

Og lenge så det ut til at det skulle bli nettopp slik. Crackajack galloperte imidlertid vekk sine seieresmuligheter i den første svingen, men Ghandi BR fant en fin posisjon i andre par utvendig etter start, og alt lå egentlig til rette for en oppskriftsmessig seier for énoddseren. Runden fra mål går Ghandi BR og kusk Lars Anvar Kolle til angrep på ledende Albarella Rags. Det blir strekk i feltet og Per Einar Sørmo bak Flying On Line finner åpning og legger den lille Rite On Line-datteren ut i angrep. Ut på oppløpet står det og veier mellom storfavoritten og hemnværingen med en amatør fra Storås i vogna, og kort før mål kan Sørmo, som forøvrig hadde bursdag denne dagen, strekke armene i været som vinner. Snakk om bursdagspresang og snakk om prestasjon. Flying On Line traver nemlig 1.16,5 over full distanse i sin andre start i karieren.

- Jeg visste at hun var god, men hadde aldri trodd at hun skulle gå helt til topps i dette selskapet. Og det var ikke bare hesten som var god. Per Einar Sørmo ga henne et optimalt løp. Han taklet godt det at hun er redd sprut, og angrep til riktig tid, forteller eier, trener og oppdretter Svein Røstvold.

Tamin Sandys neste

- Hun er ikke store skapningen, frykter du at størrelsen vil kunne begrense muligheten til å utvikle seg videre?

- Hun er ikke mer enn 150 centimeter på manken, men har en enorm teknikk og spenst, og da går det fort nok allikevel.

Røstvold har hatt flere gode travere. Flying On Lines mor, Flying Princess, og hennes onkel, Prince Monet, tjente over en halv million kroner til sammen. Best var sistnevnte, som tjente 350 000 kroner og travet 1.14, men Røstvold tror Flying On Line vil bli like god.

- Prince Monet vant også et tilsvarende DNT-løp som treåring og hadde en fin karriere. Men jeg tror ikke Flying On Line er noe dårligere på dette tidspunktet i karrieren.

Neste oppgave for Flying On Line trolig blir Tamin Sandys æresløp under Midtsommertravet på Leangen. Og i eierens bakhodet ligger en drøm om hoppekriteriet til høsten.

- Etter en slik prestasjon må det være lov å drømme om deltakelse i hoppekriteriet.

I tillegg til hemnehoppas flotte prestasjon, er det verdt å nevne både Theodor, Rapido GT, Midnight Moon og Alsaker Regent, som alle leverte sterke løp til andrepremie mandag.

Resultater Leangen:

1. løp: 3) Vassli Tuppa 1.32,9, 4) Storskjøblessa 1.34,9

2. løp: 2) Theodor 1.26,3, 4) Tøff 1.25,9

3. løp: 2) Rapido GT 1.17,0

4. løp: 1) Flying On Line 1.16,4, 5) Crackajack 1.17,8g

5. løp: 2) Midnight Moon 1.16,4, 4) Black Butan 1.17,1, 5) Bakkmo Bosse 1.17,1

7. løp: 2) Alsaker Regent 1.29,6g, 3) Pave Nora 1.29,6, 6) Wvita Mollyn 1.31,3, 7) Voll Odin 1.30,6, 8) Diana 1.32,3

8. løp: 4) Merlin Classic 1.18,0, 5) Kemas Ottilia 1.18,0