Utbedringa på fylkesvei 700 mellom Svorkmo og Skjøtskift startet mandag 25. september. Da ble veien stengt.

Les også: Her er fakta om prosjektet

Rundt omkring på ulike steder i både Meldal og Orkdal er det satt opp skilt som viser omkjøringsmuligheter. Likevel kommer en del trafikk helt inntil anleggsområdet, før de må snu og kjøre andre veier.

- Det har vært et langvarig problem, opplyser Arnt Johansen ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor.

Bom fast på gårdstun

Flere ganger i det siste har trailere kjørt seg inn på et gårdstun helt i nærheten av stoppskiltet på Skjøtskift. Her har de forsøkt å snu, med det resultat at de har blitt sittende fast.

- De må trekkes ut igjen, og det driver ikke politiet med, sier Johansen.

Han sier at de nå må «ta en runde» med vegvesenet og Veitrafikksentralen for å kartlegge om det er behov for ytterligere skilting: Målet er at trafikken skal finne egnede omkjøringsmuligheter.

- Vi må ta kontakt med Veitrafikksentralen slik at de besiktiger området og sjekker behovene for mer skilt, sier han.

1150 meter skal utbedres

Fylkesvei 700 vil i utgangspunktet være stengt fram til 15. februar neste år. Dersom arbeidet går raskere enn forventet, kan veien åpne tidligere.

Det er satt av 38,5 millioner kroner til prosjektet. Totalt skal en strekning på 1150 meter utbedres.

Arbeidet innebærer bygging av ny Skjøtskift bru, samt utbedring av innerkurve sør for Klinghåmmårn. Den nye Skjøtskift bru skal ligge på tilnærmet samme plass som dagens bru.

Omkjøringsmuligheter

I tillegg skal det utføres masseutskifting og utbedring av eksisterende vei, samt forsterking av eksisterende mur mot Thamshavnbanen. Det vil også bli gjennomført grøftrensk og siktrydding på strekningen.

Anbefalt omkjøring er fylkesvei 65 og fylkesvei 701, det vil si strekningen Svorkmo–Meldal sentrum via Storås. Det er i tillegg mulig å kjøre fylkesvei 486 over Bjørnli.