Husby får prisen etter å ha gått den 64,3 mil lange pilegrimsleia frå Oslo til Trondheim utan anna trening enn 4-5 spaserturar frå Skaun til Børsa, skriv revygruppa Skaun Artikailleri i ei pressemelding.

- Vinnaren har en vilje av Stål. Det som er bestemt skal gjennomføres.

Artikaileriet var aldri i tvil om at han ville gjennomføre spaserturen «med sønnens vernesko og sin gamle anorakk, med gamle indre skader etter møtet med en motstridig kvige, og et istykkerrevet kne..»

Profil

Husby har bidratt til å profilere Pilegrimsleia og Skaun på ein utmerka måte, men den viktigaste grunnen til at han fekk prisen er at han tok vare på revysjef Jon Lyngstads alter ego, Iver Gaustad, som han trefte blaut og forvilla i Skaunamarka med berre ein globus til hjelp.

Artikailleriet presiserer at det er privatpersonen Jon P. Husby som får prisen, ikkje ordføraren, slik «VG og skattemyndighetene får tak i riktig ende».

Prisen vart delt ut under premieren på årets revy med Skaun Artikailleri på Snefugl gård fredag kveld.

I tillegg til Husby var det to andre nominerte:

«1. Idar Nebelung, kommuneingeniør og «Mr. Rainman». Han er den eneste i Trøndelag/Norge som synes det har regna for lite i sommer. Utallige ganger har han stått fram i Søndre Trondhjems Amtstidende og etterlyst mer regn før parkeringsanlegget igjen kan åpnes.

2. Kristin på Husaby. Nominert for andre gang. Fikk prisen i 2007 for å ha fjernet Erlend fra logoen i festivalen på tross for at sagnet sier «Uten Erlend, Ingen Kristin». Nå har de brukt opp pengene de ikke har, så «Uten sponsorer, ingen Kristin». Men som de selv sier: «Kristin er borte, men Kristin lever». Og så artikaillan da gitt, som trodde hele kristinhistorien var oppdikta.»