Sist fredag var det møte mellom styret i Fjordkulturdagan, sokneprest Jon Nilsen – som vanligvis går under navnet «Jon Prest» – og det kommende ekteparet Mona Gjøås og Arild Solem.

Mona og Arild skal gifte seg fredag 15. juni i Vinje kirke, og det er duket for en stor bryllupsfest. Det blir et tradisjonelt bryllup, og Jon Prest skal selv stille med en gammel prestekjole under vielsen. I tillegg til parets egne gjester, vil det komme en hel del bygdefolk også.

– Det er mange følelser som blir satt i gang, og det blir nok mange som må fram med lommetørkleet, tror Bjarne Sæther.

Kjemperespons

Etter vielsen, som varer i 25-30 minutter, skal paret bli fraktet nedover Vinjebakken til samfunnshuset med hest og vogn. Brudeferden skal ta en liten stopp ved Bua, gammelbutikken på Vinjeøra, der de blir møtt med dans i valsetakt, før den siste stoppen ved teltet der bryllupsfesten skal foregå. Brudeparet og forloverne vil deretter tilbringe natten på Kårøyan fjellgard.

Responsen har vært stor.

– Det høres nesten ut som om vinjøringene skal bake én kake hver til bryllupsfesten, sier Gunn-Hilde Opsal, som sitter i styret i Fjordkulturdagan.

Nytt par er meldt

Mona og Arild er de første som gifter seg under Fjorkulturdagan, og kanskje blir de det første brudeparet i en ny tradisjon. Opsal kan fortelle at et gifteklart par allerede har meldt seg til neste år.

Men vi må nok vente i spenning for å få vite hvem de er...?