Her er et par bilder av avisforsider fra vår andre årgang, 1909. Første årgang var begynt å bli litt vel frynsete, og er flyttet til et sikrere sted.

På den tiden, het avisen «Søndre Trondhjems Amtstidende», og var et «Nyhets-, diskusjons-, og avertissementsblad», og i nummer 35 fra tirsdag den 27de april 1909, kunne vi lese saker om «Daabsritualet», føljetongen «Kandidaterne, en lystig valghistorie (frit gjengit fra tysk ved E.A.)», og avertering for «Tandlæge Røhme». I tillegg er nesten alt skrevet med frakturer, så det gjør det jo litt vanskeligere å lese. Men annonsene står i det minste med «vanlige» bokstaver, så vi skjønner hva som var det viktigste at folk forsto.

I nummer 41, fra tirsdag den 18de mai, samme år, kunne vi lese om «Hovedstadsbrev, fra vor faste korrespondent», og det tror jeg kunne ha vært en grei jobb, altså. Loke rundt i Oslo, skrive litt om det som skjedde der, og sende opp til Orkanger. Det er ikke måte på hvilken lett jobb det fremstår som i dag. I tillegg kjørte de den samme føljetongen, og de samme annonsene.

Det er morsomt å prøve å tyde skriften, og det er interessant å se avisen slik den fremsto for 107 år siden, men jeg er i det minste glad vi har gått bort fra bruken av frakturer.