Orkanger

Til i dag hadde jeg egentlig meldt regn, men så langt har jeg ikke sett noe, og jeg var våken store deler av natten. Det var heller ikke så kaldt i morges. Bonus!

For øyeblikket er det lettskyet og like under 10 varmegrader ute, og i følge yr.no blåser det en lett bris (ikke har jeg merket noe til det, og ikke ser jeg noe som antyder en lett bris når jeg ser på trærne utenfor vinduet heller). Dette fortsetter utover dagen og vedvarer til i natt.

Fra midnatt og utover torsdagsmorgenen, tetner skylaget, temperaturene legger seg på rundt 9 grader, men det er sjanser for sol på formiddagen, og slik forblir det hele torsdag, det er også sjanser for regn utover ettermiddagen og kvelden, og temperaturen stiger da til 11 grader. Vinden løyer til flau til svak vind.

Natt til fredag blir det litt skyer, men det er fortsatt muligheter til å se at månen blir større og større for hver natt som går. Utover morgenkvisten og formiddagen blir det sjanser for sol, og temperaturen ligger på 7 grader. I løpet av ettermiddagen skal den stige til opp mot 10 grader, før den fra kvelden av ender på rundt 9. Det skyer også til igjen.

Løkken verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

Mye det samme været her, som ellers.

På Løkken blir det noe høyere gjennomsnittstemperatur i dag, og sjanser for sol fredag ettermiddag.

I Rindal blir det svak og flau vind i dag, og temperaturene vil ligge på over 10 grader. Fredag blir det kaldere, med temperaturer på rundt 7 grader.

Mens i Rennebu blir det jevnt over kaldt. 6 varmegrader – samt regn i ettermiddag, 6 grader natt til torsdag, 4 grader torsdag morgen og 9 grader utover ettermiddagen, 5 grader natt til fredag og fredag morgen, som stiger til 8 grader på ettermiddagen og ned til 6 på kvelden.

Lensvik får 10 varmegrader i hele dag, og en laber bris blåser over stedet og omegn. Regnbyger natt til fredag, og sjanser for sol fredag for- og ettermiddag.

Kyrksæterøra får varmere vær enn Orkanger, temperaturene ligger tett oppe mot – eller over – 10 varmegrader. Større sjanser for sol fredag for- og ettermiddag. Dette gjelder også for Krokstadøra.

Ser vi bort fra den labre brisen i dag, blir været i Børsa mer eller mindre det samme som det blir i Lensvik. Lover med andre ord bra.

Jeg lurte lenge på hva jeg skulle skrive om i musikk-delen i dag, og valget falt endelig på Kari Rueslåtten. Denne trønderdama har hatt en interessant karriere musikalsk sett. Det startet med det progressive doom metal-bandet The 3rd and the Mortal, før det ble et samarbeid med Fenriz fra Darkthrone og Satyr fra Satyricon i folk metal-gruppa Storm. De laget ett album, «Nordavind» (1995), og det er absolutt verdt å høre på. Det er metal-versjoner av folkemusikk-sanger, og da også med egne tekster. Dette var noe Kari ikke var så alt for glad for, i alle fall når det kom til sangen «Oppi fjellet», som inneholder en noe ekstrem tekst. Ellers er versjonen deres av «Haavard Hedde» fantastisk, og nesten på høyde med den Runhild Gammelsæter synger i starten av Sunn O)))s «The Gates of Ballard», fra albumet «White1» (2003).

Etter dette gikk hun solo og i 1997 slapp hun et herlig, norskspråklig folkemusikk-inspirert album kalt «Spindelsinn». En av låtene på albumet ble senere samplet av hardcore-gruppa Art of Fighters, på sangen «Artwork». I 1998 kom «Mesmerized» - et engelsk album, og slik fortsatte det frem til hennes hittil siste album - «Other People’s Stories» i 2005. I de senere årene har hun samarbeidet med Drum ’n’ Bass-gruppa Rawthang fra Trondheim. Alt er absolutt å anbefale.