Fram til middagstider onsdag var det innmeldt 21 laks til laksebørsen. Den største på 11,2 kilo.

– Vi er godt fornøyd med sesongåpninga. Det var stor usikkerhet rundt laksoppgangen før start, etter som vi ikke hadde data fra Bjørset. Men at laksen står i elva er det ingen tvil om, sier Rune Krogdahl i Orkla Fellesforvaltning.

Årets første ble trolig tatt i Bruhølen på Vormstad av Herman Bremer bare to minutter over midnatt. Men det var først da det begynte å lysne av dag at rapportene begynte å strømme inn. I løpet av morgenen og formiddagstimene ble det tatt fem laks på Forve og fire på Vormstad. Rune Krogdahl er spesielt godt fornøyd med at det er tatt laks i samtlige tre av dalførets kommuner, selv om nederste del av Orkla dominerer på børsen så tidlig.

–Vi var usikker, men nå kan vi senke skuldrene litt. Vannstanden i Orkla har steget litt, temperaturen er ideell. Og det viktigste. Det går bra med laks i Orkla, sier Rune Krogdahl.

Mye fin storlaks er tatt i Orkla de første timene, men de helt store kjempene har så langt uteblitt. Rekordlaksen første døgnet ble tatt på Forve av Finn Erik Rønning. Den veide 11,2 kilo. Arild Løvås tok en på 10,1 kilo på samme valdet. Det er de to som er registrert over ti kilo så langt.

–De store kommer nok. Det viktigste nå er at starten på sesongen er blitt så bra som vi kunne ha forventet. Og sjelden har jeg sett så mye fiskere i Orkla under åpninga som i år, sier Rune Krogdahl til ST.