Fotball

KIL/Hemne tok den lange reisen til Bossekop i Alta for å spille den første kampen etter sommerferien. Etter en god start tok vertene over og spesielt en spiller skapte store problemer for forsvaret til KIL/Hemne.

Kollaps før pause

KIL/Hemne hang veldig bra med den første halvdelen av første omgang. Det ble ikke skapt all verden med sjanser, men gjestene presset høyt og stresset hjemmelaget til å gjøre feil lavt i banen. Det høye presset så ut til å koste litt for utover i omgangen tok Bossekop gradvis over og 16 år gamle Runa Lillegård ble etter hvert et mareritt for KIL/Hemne-forsvaret. Talentet som blir sett på som 1. divisjons raskeste spiller scoret to ganger i løpet av tre minutter og like før pause sto det 3-0.

- Vi hang godt med de første 20–25 minuttene. Vi presset høyt og brukte nok en del krefter på det. Så tar Bossekop over og scorer to kjapp før den tredje kommer like før pause, sier KIL/Hemne-trener Per Erik Bjerksæter.

Sliter med å score

Også i andre omgang fortsatte den lynraske spilleren å gjøre det vanskelig for KIL/Hemne. 4–0 kom etter en drøy time da et innlegg fra Lillegård gikk via Solfrid Vaagan Hofset og i mål og helt på tampen økte 16-åringen til 5–0 og scoret dermed sitt tredje i kampen. KIL/Hemne hadde også sine muligheter til å score, men laget gikk målløse av banen for femte kamp på rad om vi tar med treningskampene i sommer.

- Vi sliter med å score så vi må snu den dårlige trenden. Vi hadde flere sjanser til å score mot Bossekop. Når vi ikke har scoret på fem kamper så er det ikke bare uflaks lenger, sier Bjerksæter.

Åsane neste

Kommende helg er det hjemmekamp mot Åsane. Helgas motstander henger med i toppen, men har blitt ganske svekket til denne høstsesongen.

- Vi slo Åsane på bortebane og kan gjøre det igjen. Åsane har mistet tre spillere denne sommeren og skal være svekket. Jeg tror det blir en jevn kamp hvor vi har gode muligheter for å ta en seier, sier Bjerksæter.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255