Tirsdag kveld 15. august arrangeres Orkdal Energi Mila med start og målgang på friidrettsbanen i Idretsparken på Orkanger. Gateløpet er et samarbeid mellom Orkanger friidrett og Orkdal Energi.

- Dette mosjonsløpet skal være både et løp der gode løpere deltar, samt et lavterskeltilbud for mosjonister. Det siste kan være folk som går med barnevogn, sier Thor Zevgren, hovedansvarlig for løpet med start og mål i idrettsparken på Orkanger.

De som stiller i konkurranseklasse kan velge mellom 5 og 10 kilometer (to runder), mens mosjonsklassen kun kan velge den korteste distansen.

Samme trasé

Traseen er akkurat den samme som i fjor og forfjor: Start inne på friidrettsbanen i idrettsparken. Derfra ut av «Parken», forbi Orklahallen, forbi 3T, over brua ved Hamos på Grønøra, langs elva (Orklaparken) opp til gamle Gjølme bru (hengbrua), gjennom Moan og Geilan og inn til idrettsparken igjen.

Det første året deltok 74 løpere. I fjor stod nesten dobbelt så mange på startstreken.

Ekstra for løyperekord

Én tredjedel av deltakerne mottar deltakerpremie. I konkurranseklassen lokkes det med pengepremier til de tre beste kvinnene og mennene på både 5- og 10 kilometer.

- Og det blir en ekstra slant på de som slår løyperekordene, reklamerer Zevgren, som håper at noen tar utfordringen med å sette fart i feltet.

Ebrahim Addulaziz fra Strindheim IL har rekorden på 10-kilometeren med tiden 30,35. Anne Nevin fra Strindheim IL har kvinnerekorden på 36,05.

Mats Bjørgum fra Strindheim IL har rekorden på fem kilometer med 15,16, mens Lena Selen løp inn på 17,05 for damene. Alle rekordene ble satt i fjor.

Påmeldinga har vært åpen lenge, blant annet via en link på arrangørens facebook-side. Ellers er det mulig å melde seg på inntil en halvtime før start på løpsdagen.