Jeg slentrer uanmeldt inn i hagen. Og ganske så riktig; Anne Sandstad er i arbeidsantrekk og i full sving med spade og trillebåre i et av sine mange nye prosjekt i hagen. Nå er det steinbedet ved fjøsveggen som skal på plass. Hun lemper stein på stein.

Rare ting

Hagen til Anne er som et blomstrende eventyr. Et eventyr hvor det er godt å være. Ved oppgangen til låvebrua står senga ferdig oppredd med pesspotta under senga og vekkerklokka på nattbordet. Anne medgir at det blir lite tid til å slappe av i senga. Den står der mest for moro skyld, men utrolig stilig, oppredd med sengeklær sydd av voksduker. Til ære for fotografen kryper hun under sengeteppet. Hage og humor går hånd i hånd i Annes verden.

– Jeg pønsker ut og finner på rare ting i hagen, ler hun og viser villig rundt i alle rommene som er fulle av opplevelser og minner.

– Du må ta bilde av peonene mine. De er jeg så stolt av. Jeg har 72 peoner i tallet, sier hun.

Engler og svenske

Det er så mye som fanger oppmerksomheten i denne frodig, varme og morsomme hagen. Som den vakre benken dandert med engler. Anne er ikke bare glad i blomster og planter; hun er også glad i engler. Og slik blir hagen på Moe en slags Edens hage.

På en benk har to mannebein tatt plass litt lettere henslengt. Anne ler og innrømmer at det har fått forbipasserende til å lure. Og det synes hun er bare artig. Til og med en svenske har funnet plassen sin i Anne sin grønne verden.

Trappa et smykke

Vi vandrer fra rom til rom. Tar oss tid til å sitte oss ned og se oss rundt i mangfoldet som består av blomstrende vekster, små historier og nostalgiske element. Stabburstrappa står der som et smykke med sine blomster, gamle kjeler og steiner vakkert dandert ved trappefoten. På trappa opp til verandaen er det bare godt å sitte, og den hvite benken og bordet og stolene ved inngangspartiet forteller at her er alle velkomne til å slå seg ned.

Mye arbeid

For Anne er det viktig å kunne sette seg ned innimellom og nyte alt det hun skaper fra tidlig vår til langt utpå sommeren. At det er mye arbeid kan hun skrive under på. Først med å få alt ut i hagen, for så å sette i gang med nye prosjekt for til slutt å rydde alt inn igjen før høsten og vinteren. Og trøndersommeren er kort.

– Jeg slapper av mens jeg jobber, smiler hun og synes det er bare stas at folk stikker innom og liker det de ser.

Les mer om uterommene:

En skikkelig utstuggu

Småhus til flere formål

En hage - mange rom

Fineste hagen i "by`n"

Oase i trafikkøy

Nabolagets omsorgsbolig

Fra fotballbane til drømmehage

Trivsel i uterommet

Godt rom på liten plass

Se alle uterommene

Lettere henslengte mannebein tar en pust i bakken sammen med Anne.
Godt å sitte og mye vakkert å se.
Stabburstrapp står der som et vakkert smykke med sine nostalgiske minner.
Englebenken med fred og harmoni.
Ingenting er tilfeldig i Anne Sandstad sin hage. Her er rom på rom med gjestfrihet og varme.