ORKDAL: Technip på Orkanger har signert en kontrakt til en verdi av 400 millioner kroner på prosjektet Marine Wave 1.

– Det er en kjærkommen kontrakt å få og som vi selvsagt ønsket oss veldig. Det er spesielt gledelig nå når oljebransjen opplever en tung tid.

Det sier daglig leder Tore Håbrekke ved Technip Norge AS’ avdeling på Orkanger.

Flere mil med rør

Marine Wave 1 er operatør Statoils benevnelse på feltene Oseberg Vestflanken 2 og Johan Sverdrup. Selskapet har nylig tildelt kontrakter på prosjektet for 1,6 milliarder kroner, da også medregnet prosjektet Gina Krog som Technip ikke er en del av.

«Technip Norge AS er tildelt kontrakten med rørlegging på Oseberg Vestflanken 2 og Johan Sverdrup. Samlet kontraktsverdi er om lag 400 millioner kroner», heter det i en pressemelding fra Statoil.

– Vår jobb går ut på å sveise rørledninger på Oseberg og Johan Sverdrup. Dette skjer ved å benytte rør i tre dimensjoner; 11, 14 og 16 tommer. 16 tommersrøret skal i tillegg ha et korrosjonsbeskyttende plastrør innvendig. Totalt er det snakk om flere mil med rør, sier Håbrekke.

– Dette kan vi

Jobben skal starte like etter kommende årsskifte.

– Det mye arbeid på kort tid. Ferdigstillelse skal skje tidlig på våren, muligens i mai. Da starter vi med utspoling fra oss. Vi regner med å kunne greie jobben med egne mannskaper, som ligger i størrelsesorden 50 når vi er i full drift.

– Hva betyr kontrakten for Technip?

– Den betyr mye. Og vi var også optimistiske med tanke på å få dette oppdraget. Vi vet vi er gode og konkurransedyktige på det vi gjør.

Les mer

Du kan lese mer om de to prosjektene i STs papirutgave/e-avis lørdag.