Styrene i de to lokalbankene i Orkdal og Meldal besluttet onsdag 9. november i fjor å innlede samtaler med sikte på en sammenslåing av de to bankene. Den formelle prosessen startet i juni i år. Men dialogen mellom bankene startet på et enda tidligere tidspunkt.

Torsdag 23. februar skal generalforsamlingene i de to bankene møtes. Da skal fusjonen – og det nye navnet – endelig besluttes.

- Under forutsetning av et positivt vedtak her, blir det nye navnet Orkla sparebank. Og fusjonen skal da gjennomføres 1. oktober i år, fortalte Dag Olav Løseth, banksjef i Orkdal sparebank, til ST tidlig denne måneden.

Løseth blir også banksjef i den nye banken, mens Odd Ivar Bjørnli, banksjef i Meldal sparebank, går over i en annen rolle i fusjonsbanken.

Den nye sammenslåtte banken vil få 64 ansatte. Ingen blir overflødig som en konsekvens av banksammenslåinga. Og ingen lokale filialer skal legges ned i kjølvannet av fusjonen.

- Alle kontorene våre skal opprettholdes. Det er det ingen tvil om, fastslår Bjørnli.

Det betyr at dagens filialer i Orkdal, Meldal, Løkken, Rennebu, Agdenes, Skaun og Trondheim alle skal bestå.

Bjørnli sier at å opprettholde avdelingskontor, trolig blir viktigere og viktigere framover.

- Hvis det er noe som går tilbake i vår bransje, er det bruk av tjenester i forhold til betalingsformidling. Når det gjelder rådgivningsbiten, er den viktigere enn noen gang, og da må kundene treffe våre rådgivere der de bor, sier han.

At navnet etter sammenslåinga blir Orkla sparebank, er det stor enighet om blant ansatte, generalforsamlingene og styrene i de to bankene.

Begrunnelsen for valget av «Orkla» som banknavn er blant annet følgende:

* Elva Orkla er et kjent landemerke.

* Er en fellesnevner for hele regionen

* Kjent også for kunder utenfor regionen

* Det er et tidløst navn og lett å bruke i alle sammenhenger

- Det nye navnet skal stå på veggene på våre filialer 1. oktober i år, har de to banksjefene tidligere uttalt.

Målet med en sammenslåing er enkelt forklart å styrke bankenes lokale konkurransekraft, lønnsomhet, samt evne til å bidra til utviklingen av sine lokalsamfunn.