Fredag 1. september var det offisiell åpning på Agdenes nye tannlegekontor, og alle ansatte ved tannklinikkene i distriktet rundt, var invitert til snorklipping, kaffe og kaker.

Gebiss til konfirmasjon

Ordfører Indergård er meget fornøyd med å få beholde tannhelsetjenesten i kommunen, og ikke minst med de nye lokalene.

– Tidene har endret seg. Slik som situasjonen er med tannhelsen til folk nå, så trengs det klinikker i distriktene. De som er gamle nå fikk gebiss til konfirmasjonen, vet du. Nå har vi tennene våre livet ut, sier han, litt satt på spissen.

Indergård tilføyer at ikke alle er mobile nok til å komme seg til tannlege på Orkanger. Han er glad fylkestinget tok avgjørelsen og bestemte at alle kommunene skulle beholde tilbudet. Nå er det én måned siden de fikk tatt i bruk de nye lokalene.

– Jeg har allerede vært pasient og er meget fornøyd. De gamle lokalene til lensmannskontoret er veldig godt egnet. Det er fint oppusset og de kan tilby det mest moderne utstyret som finnes på markedet i dag, smiler Indergård.

Tannlege i 48 år

– Jeg beklager hørsla, men sånn blir det når man tilbringer 48 år med øret inntil en borr, smiler Audun Selbæk.

Selbæk har vært tannlege i 48 år, de siste 44 av dem i Agdenes.

– Det er fantastisk å se hvor fint det er på den nye klinikken, og hvor praktisk det er blitt. Det er en utrolig stor endring siden jeg begynte som tannlege. De er heldige som får begynne ved et sånt kontor, sier han og tilføyer at han trivdes så godt som tannlege at han ville valgt samme yrkeskarrieren på nytt.

Ikke lenger museum

– Det var som en museumsklinikk, alt var eldgammelt, sier Monica Sølberg og viser frem de flotte nye lokalene og alt det nye utstyret.

Fargerike vegger møter pasienten allerede på venterommet, ting er definitivt ikke helt som før. Sølberg forteller videre at det vil bli en tannpleier til stede én gang i uken, og tannlege ved behov. Det er Inger Margrethe Meland som blir å finne på kontoret i Agdenes på tirsdagene. Hun har vært tannpleier i kommunen i ti år.

– Jeg rakk så vidt å jobbe ett par år sammen med Audun før han ble pensjonist, i de gamle lokalene. De nye lokalene er veldig fine, sier Meland men innrømmer at det tok noen dager å venne seg på de fargerike veggene.

Overtannlege Jan Kristoff Bensch var også til stede under åpningen.

– Jeg er utrolig stolt over at vi har fått en ny tannklinikk i Agdenes. Det har vært et godt samarbeid mellom kommune og fylkeskommune, sier han.

Bensch er glad for å ha et faglig godt tilbud og en god klinikk i distriktet.

– Det er en attraktiv klinikk både for de ansatte og pasientene, sier han.