… Og hva passer vel bedre enn en raffinert cowboyrett som er forholdsvis enkel å lage, men smaker utrolig godt?
Retten kan brukes som en skikkelig cowboyfrokost, eller en smakfull lett formiddagsrett som ikke er for mektig. Dette er en spicy tomat- og bønnegryte med egg som kokes rett i bønnegryta, altså en alt i ett-panne … enklere blir det ikke.
Bønnegryta toppes med frisk kjørvel og deilig parmesan og serveres med godt brød til.
Du trenger:
1 stk. finhakket rødløk
2 båter grovhakket hvitløk
1 ss olje til steking
1 pakke cherrytomat grovhakket
1 boks hakkede hermetiske
tomater
1 boks chilibønner
1⁄2 potte frisk kjørvel
1⁄2 pakke frisk spinat (à 200 g)
8 stk. egg
60 g revet parmesan
Slik gjør du det:
Skrell rødløken og finhakk den. Stek den i en stor, vid, og varm panne med olje til den er blank.
Tilsett grovhakket hvitløk, cherrytomater, hermetiske tomater og chilibønner når løken er blank.
Varm blandingen godt opp under omrøring, la den småputre i 5–10 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper og vend inn spinat og halvparten av kjørvelen.
Lag små fordypninger i blandingen og knekk ett og ett egg ned i fordypningene. La retten småkoke på middels varme til eggehviten er blitt stiv, 15–20 minutter.
Dryss over revet parmesan før servering.