På setervollen var 2300 lydhøre, vuggende og syngende publikummere som lot seg rive med i sangen. For her var det nemlig mange som kunne sangene på rams.

Direkte kontakt

Fra scenen skuet bandet ut over et setertun som var omgjort til et folkehav bestående av 2300 smilende mennesker; en slags blandet drops av CC Cowboysfans og nerskogenfans.

Etter hvert som konserten skred fram, ble publikum enda gladere og musikerne også mer løsslupne. Så innbyr også CC Cowboys sine låter til sang og bevegelse. Vokalist Magnus Grønneberg er inderlig i sin direkte måte å synge til publikum på. For oss som sto langt fram, oppsto det absolutt direkte kontakt.

Terningkast 6

De norske tekstene, som ble framført med inderlig overbevisning, har også en dybde og et innhold som er langt unna klisjeene vi ofte hører i popmusikken.

- Nok et terningkast 6, uttalte en erfaren, men også kritisk Nerskogs-konsertpublikummer etter konserten.

Eksklusivt

Og det er sikkert mange grunner til at Nerskogkonserten har fått så stødige bein å stå på etter seks år på rad med gode konserter og gode publikumstall. Først og fremst handler det om valg av band, der CC Cowboys nok sørget for en solid tilvekst til publikummet. Det betyr at enda flere har fått øynene opp for denne eksklusive konsertarenaen.

Holdt dampen

For det er eksklusivt å dra på konsert iført ullgenser, lue og fjellbukse. Og det er eksklusivt å gå en dryg kilometer etter sauetråkk og sauemøkk for å komme til konsertarenaen. Særlig eksklusivt er det når en solrik dag går over til stjerneklar kveld og en først kjenner at en fryser en halvtime etter konsertslutt. CC Cowboys greide nemlig å holde opp dampen; i alle fall på den delen av publikum som sang og holdt rytmen.

Enda bedre logistikk

Etter fem gode Nerskogkonserter med Vamp, Jonas Fjeld og Henning Kvitnes, Morten Harket, Violet Road og Jarle Bernhoft, tenkte noen at det kanskje kunne være vanskelig å toppe denne årvisse konserten. Med årets opplevelse er en ny topp nådd for konserten på Grovasetra i Skardalen på Nerskogen.

Nå gjelder det bare å jobbe videre med enda bedre logistikk; blant annet når det gjelder sanitærforhold.

- I fjor var det 1100 mennesker. Nå var det over tusen mann flere, og trolig var det behov for flere toalett enn vi hadde. Heller ikke vi ønsker at det skal være dokø, sier Terje Storli i arrangementskomiteen og understreker at dette er noe av det enkleste å gjøre noe med.

Fryktelig artig

Ellers har han personlig fått bare positive tilbakemeldinger fra publikum. Selv sto han backstage og skuet utover publikumshavet.

- Jeg så at folk koset seg, og at den gemene hop hadde en fin kveld, sier han.

Personlig synes han det er en fantastisk setting rundt hele konserten.

- Det er fryktelig artig at vi har bare et plastbånd som skiller backstage fra publikum. Ellers er det høye vegger rundt backstage. Det at det er så enkelt, er i seg selv fantastisk, sier Storli som er opptatt av at den tekniske produksjonen ikke blir større.

- Det er veldig viktig å holde det på dette nivået. De som vil ha større forhold, må spille andre steder. Det blir ikke større scene, og det blir ikke mer lys. Plutselig en lørdagskveld så snør det også, slår han fast.