– Dette vil bli noe helt annet enn det bildet mange har av England, sier Hugo Storsand som er daglig leder i Orklareiser.

– Mange forbinder England med noe grått og trist, og med mye industri og fabrikker. Slik er det ikke. Vi har nettopp vært i England for å kvalitetssikre ST-turen, og har sett utrolig mye fint. Det er grønt og frodig, selv om det var i slutten av april. ST-turen vil bli en fin kombinasjon av den engelske landsbygda og storbyliv, med mest vekt på det første. Det blir et vidt spekter med flotte hager, slott, store katedraler, kultur, idylliske landsbyer og en avslutning i den grønne metropolen London, sier Storsand.

Sjarm i Salisbury

ST-turen går med fly begge veier, og avreise er satt til 15. juli. Alle hotellene på reiseruta er sjekket av Orklareiser, og det var spesielt ett hotell som gikk rett i hjertet på reiseselskapssjefen.

– I London skal vi bo på et veldig bra firestjerners hotell rett ved Hyde Park, og ellers er det sjarmerende herregårdshoteller som dominerer. Jeg kan garantere en veldig flott opplevelse i Salisbury, der vi skal bo på Grasmere House Hotel. Her fikk vi en fantastisk mottakelse av hotellsjefen, Dale Naug, som lever og ånder for hotellet sitt. Han ser veldig fram til å ta imot gruppa fra Norge. Hotellet har en stor hage og ligger fantastisk vakkert til, rett ved elva med svaner og ender. Fra den store hagen ser man mot den flotte katedralen i Salisbury – og mot jorder med beitende sauer og hester. Naug har allerede begynt å tenke ut hvordan han skal gjøre oppholdet minneverdig for gruppen, forteller Storsand.

Fullstendig turbeskrivelse er å finne på Orklareisers nettside.

God infrastruktur

London er en av de mest populære utfartsmålene for nordmenn. Men ikke alle er klar over hvor enkelt det er å komme seg ut av storbyen og inn på den engelske landsbygda når man først er i London.

Det er et svært godt utbygd buss- og tognett, og i løpet av kort tid kan man forflytte seg til idyller som Salisbury og Stratford upon Avon.

Det er derfor langt mindre busskjøring på denne ST-turen sammenlignet med tidligere turer. Etappene er korte, og man sparer mye transporttid ved at turen går med fly begge veier.

Kultur

Foruten pene og sjarmerende landsbyer, herregårdshoteller og spennende severdigheter, er det også lagt opp til at englandsturen blir preget av kultur.

Blant det som står på programmet er en Shakespeare-forestilling i Shakespeares fødeby Stratford upon Avon samt en kveldstur til Queen’s Theatre i London for å overvære musikalen over alle musikaler: Les Miserables.