Hemne

— Jeg er dritstolt bare over å komme til finalen, det kan ikke bli bedre!

Så feil tok Trine Gundersen da samtlige finaledeltakere under årets Humorfestival gikk rundt i garderobene og backstage for å vente på juryens dom. Dette kunne bli mye bedre.

Med nummeret «Mannen» kvalifiserte de seg like godt direkte til Høylandet og NM i Revy neste år. Hemnerussen var ungdomsnummeret som ble sendt videre. «Voksennummeret» som tok denne direkteplassen var Lånkerevyens «By på dæ sjøl». For øvrig tok gjengen fra Lånke med seg hele fire priser hjem.

Da var nok overraskende for noen at Hemnerussen kom gjennom nåløyet for å delta på selve festivalen. Det er ingen selvfølge. Av ulike årsaker måtte de trekke det ene. Men så kom de til finalen med «Mannen» og «De ukjente».

— Uvirkelig

Det var Alvilde Ulfsnes og Peder Volden Snekvik som først fikk ideen til å lage et revynummer av det kjente og beryktede fjellet før russens revy i fjor høst.

— Det var et aktuelt tema, og en idé som starta i det små. Etter hvert utviklet det seg og ble større og større, forteller Alvilde Ulfsnes.

— Hadde dere Høylandet i tankene da?

— Nei! Vi hadde vel verken Humorfestivalen eller Høylandet i tankene.

— Men da vi fikk så bra omtale i media av revyen vår, bestemte vi oss for å søke om å delta med flere nummer, sier Trine Gundersen.

— Hva tenker dere nå?

— Vi er litt i sjokk, dette er uvirkelig.

— Hvor skal prisen oppbevares?

— Den får selvsagt hedersplass på Hemne videregående skole.

Men å være russ og vinne en pris de skal effektuere om ett år, kan være ei utfordring. Men til Høylandet skal de.

— Det blir bare en fin anledning for å treffes igjen. Vi kommer ikke til å bo så spredt at det ikke er mulig.

Dobbeltseier

Hemne Teaterlag fikk juryens fripris for «President», som handler om at Donald Trump skal erobre hele verden med lille Hemne som utgangspunkt.

Dermed ble det en slags dobbeltseier til Andreas Ven Langø, som var hjernen bak «President» og som hadde regien på russerevyen.

— Jeg er stolt, men som skjenkeansvarlig for festen her i kveld (lørdag), blir det en stille og rolig feiring, sier han med et smil.

— Vi er også stolte, dette er helt magisk. Sååå artig, sier to av de andre deltakerne på nummeret, Kenneth Holm og Finn Spjøtvoll.

Pris til Snillfjord

Vennastranda Revylag vant sponsorprisen, som hovedsponsor Hemne Sparebank delte ut. Dette var en monolog framført av Reidar Klungervik og et litt tvilsomt begravelsesbyrå.

— Jeg skrev nummeret i påska med tanke på Humorfestivalen. Det har aldri vært framført før under denne festivalen, og det var veldig spennende å se hvordan publikum reagerte. Derfor hadde jeg heller ikke så store forventninger, sier Klungervik.

Snillfjordingene hadde også med nummeret «Politisk treff» med i finalen.

Rindal Revy- og Teaterlag nådde finalen med «Skimuseum», men det ble altså ingen pris.

— Vi sa på tull at vi går for gull, men det er høyt nivå her, så vi er fornøyd med finaleplass. Vi har vært her i Hemne mest for å ha det artig, sier Camilla Hyttebakk, en av skuespillerne i lystige nummeret.

Prisvinnerne

Her er oversikten over samtlige prisvinnere fra Humorfestivalen i Hemne 2018.

Sponsorprisen: Siste snev av lys og nåde, Vennastranda Revylag

Publikumsprisen: By på dæ sjøl, Lånkerevyen

Beste monolog: Skapdemonstranten, Humorutvalget

Beste sketsj: Troverdig historie, Lånkerevyen

Beste vise: Knotten Blandakor, Kvitter fra Knotten

Juryens fripris: President, Hemne Teaterlag

Årets revynummer (Ekornprisen): By på dæ sjøl, Lånkerevyen

Direktekvalifisert til Høylandet: By på dæ sjøl, Lånkerevyen («voksenprisen») og Mannen, Hemnerussen.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300