Tor Kvarsnes

Bor: Orkanger

Jobber med: Musikk

Hva gjør du akkurat nå?

- Akkurat nå tar jeg en kopp kaffe på Solruns sammen med søster Bente. Solruns er mer som mitt andre hjem. Her er jeg ofte. Her møter jeg søstrene mine og tante Kari. Solruns er mer som en stamkafé for familien Kvarsnes, kan vi si.

Så her får du rabattkupong på kaffen?

- Det vet jeg ikke. Det tør jeg ikke spørre om heller.

Hva serverer du når du får venner på besøk?

- Nå serverer ikke jeg så mye mat akkurat. Det er det fruen som tar seg av. Men jeg serverer helt sikkert kaffe, og er det kaffebrød i huset, serverer jeg det også. Det finnes alltids ei råd. Kanskje blir det vafler («Tor lager så gode vafler», søster Bentes anm.) eller Røros-brød. Det er skikkelig vare. Det er grovt med forskjellig frø og kli, og er veldig godt med lettsmør, brunost eller salami.

Hvor drar du helst på ferie?

- Karpathos i Grekenland er en skikkelig favoritt. Har vært der på femte året. Ellers er vi veldig glad i å dra på biltur i Norge. Vi har blant annet hatt en flott Nordlands-ferie, og oppdager stadig nye steder. Det blir også noen turer til Molde for å besøke barn og barnebarn. Vi farter så snart sjansen byr seg. Var på Å i Meldal for ikke så lenge siden. Der har de nemlig verdens beste rømmevafler.

Hva leser du?

- Akkurat nå leser jeg Ketil Bjørnstads bok om 70-tallet. Det var de åra jeg var ung sjøl. Ellers blir det Adressa og Sør-Trøndelag.

Din favorittpolitiker?

- Tror ikke jeg har noen. Hadde sans for både John F. Kennedy og Robert Kennedy, men har veldig liten sans for ham som er nå. Jeg er ikke så politisk av meg, verken rødt eller blått.

Hva opptar deg for tida?

- Det må være verdenssituasjonen, og det som skjer i verden. Det skremmer meg. Akkurat nå velger jeg bort å reise til London. Og så er jeg veldig glad over at Orkdal janitsjar har fått arrangert fem av låtene mine for korps, som de framfører under årets Orkangerdager.

Hvorfor bor du der du bor?

- Jeg trives på Orkanger. Utforskertrangen etter å bo andre steder har bare ikke vært der. Jeg føler meg vel her. Det er flott vær her og et bugnende torg – hehe. Og så har jeg venner og ikke minst familie her.

Hva gjør du på fritida?

- Bortsett fra å være på Solruns – hehe – driver jeg med musikk. Jeg tar fram gitaren og holder det ved like. Jeg er ikke så flink til å gå tur og slettes ingen mosjonist.

Hvordan holder du deg i form?

- Nå er jeg ikke så sikker på at jeg holder meg i form. Men jeg fikk et bronseband i fotball en gang, men det er veldig lenge siden, og jeg var bare en liten gutt. Når idretten ikke tok meg, så ble det musikk i stedet.

Favoritt-turmålet ditt?

- Det må være hytta på Monsetjåren. Men jeg er der så altfor sjelden.

Noe du drømmer om å få gjort i livet ditt?

- Å få spilt inne mine egne låter på en ordentlig måte. Der har jeg nok ikke tatt meg nok på tak. Og så drømmer jeg om å få operert kneet, og det blir nå i høst.

Hvis du skulle valgt en annen jobb, hva ville du valgt da?

- Det måtte bli å kunne male mer, eller bli en etablert musiker.

Hvis du skulle reist bort for ett år, hva ville du savne mest?

- Barnebarna, barna og kona. Og så ville jeg savne stedet, Orkanger, som jeg har et så kjært forhold til.

Hva angrer du mest på?

- At jeg ikke har holdt helsa mer ved like. Når som jeg er blitt 64 år, er det bare stumpene igjen, og alt lar seg ikke reparere. Det må jeg si ligger på meg. Ellers er det no regrets. Man må ha opplevelser på godt og vondt. Det er bare lærerikt.