Klokken 12 fredag åpnet festivalcampen. Deretter var det et jevnt sig av biler med campingvogn, bobiler og lastebiler utover hele dagen og kvelden. Rundt klokken 18 ankom lastebilkonvoien som startet fra Orkanger klokken 17. Langs hele strekningen hadde folk stilt seg opp for se og høre de omtrent 70 lastebilene.

Campingen var fylt opp tidlig fredag kveld, og stemningen var det ikke noe å si på. Både der og i «bordsettingene» rundt lastebilene var sol og kald drikke i fokus hos de fleste.

Dansefestivalen er godt i gang

«Likpusser»

Noen av lastebilene fikk vasket av seg lort etter turen til Storås, og Henning Aftret sto i bare strømpene på grillen til en ganske så skinnende Scania, tilhørende Engen transport.

— Jeg er likpusser. Det er broren min som er sjåfør på bilen, smiler Henning Aftret mens han fjerner siste rest av fluer i fronten på lastebilen.

Han insisterer på at det er helt greit å vaske og pusse lastebilen i fem timer, for lastebil er noe han liker å holde på med.

— Jeg liker bilene, miljøet – ja, egentlig alt, sier han.

Broren, sjåfør Mads Andre Aftret, står og prater med kompiser mens Henning jobber.

— Vi kaller bilen for smykkeskrinet, ler kameratene.

Lastebilen er mer «utjåla» enn mange av de andre, så kallenavnet var visstnok enkelt å finne.

Ivrig festivaldeltaker

Over alt på festivalområdet er stemningen på topp. Muligens ligger noen å slapper av rundt om i campingvognene, men eventuell snorking overdøves av både musikk og latter.

— Jeg drar rundt på alle festivaler med dansemusikk. I fjor kjørte jeg 350 rundt om på forskjellige festivaler. Her er det veldig bra, sier Iver Lerfald fra Levanger, før han rusler over til noen damer som sitter ved nabovogna.

Se alle lastebilene på vei til dansefestival

Familiedag

Lørdag er det for første gang lagt opp til en del barneaktiviteter, noe som viser seg å være veldig populært.

— Vi ønsket å ha mer fokus på familie på dagtid lørdag. Jentene skulle holde på med ansiktsmaling, hårfarging og forskjellige spill fram til klokken 12.00, men nå er vi godt på overtid, sier festivalsjef Gunnar Sørløkk.

Det er døtrene hans, Gunn Mari og Britt Grete som står i bresjen for familiearrangementet. Med seg har de venninnene Eva Sørløkk, Karin Kirkholt og Trine Sørløkk Pedersen.

— Det har vært helt fullt hele tida. Nå er vi tom for lillafarge til håret, smiler Gunn Mari.

I tillegg til å bidra på dette arrangementet er det Britt Grete og Anne Bolme som er ansvarlig for markedsføringen.

— Eventyrlig stemning

Gunnar Sørløkk kan oppsummere med rundt 1000 billetter solgt første kveld.

— Vi er alvorlig godt fornøyd. Det var en eventyrlig stemning når Anne Nørdsti avsluttet med konsert inne i hallen i går kveld.

Han har mottatt bare gode tilbakemeldinger.

— Jeg gikk vakt til 05 i morges, da begynte det å bli rolig, smiler han.

Stemning er det lørdag også. Ved hallen står det en gjeng og griller en hel gris.

— Det er ikke alle som har fått se når man helsteker gris, så det er litt artig, sier Terje Sørløkk.

I samarbeid med Erling Pedersen og Brage Syrstad har han ansvaret for stekingen og tilbehøret – ramsløkpoteter med maisstuing. I tillegg tilbyr de lapskaus, egenlaget pulled pork-burger og pølse med brød. Det er flere boder med matsalg på området, og utvalget er det ikke noe å si på.

Det ligger an til å bli en flott lørdag på dansefestivalen, med god mat og fin musikk. I kveld spiller Ole Ingvars, Bjørns orkester, Erik Hoel og Vømmølgutan, før Dansebændet avslutter kvelden i hallen.

Toril.Langmo.Skjetne@avisa-st.no

48001020