Spenningen drar seg til i den lokale 5. divisjonsavdelingen. Foran helgas runde hadde Svorkmo fått en komfortabel luke på fem poeng ned til andreplassen Buvik. Men Svorkmo som har vist solid form de siste kampene skulle møte formlaget Rindal på Skogsletta gras. Det er en bane som har vist seg å være vanskelig å ta med seg poeng fra. Rindal har nemlig bare tapt en kamp de siste to sesongene på hjemmebane.

Bolme overtidshelt

Svorkmo kom skeivt ut da Ola Solhaug satte ballen i eget mål og etter en halvtime doblet Roy Bolme ledelsen. Ti minutter før pause reduserte Svorkmo til 2-1 ved Tom Even Gundersen og samme mann var sikker fra straffemerket ti minutter ut i andre omgang. Opprykksfavoritten Svorkmo presset på for seieren og skapte et nærmest utrolig antall målsjanser uten å få den avgjørende scoringen. Når gjestene ikke grep muligheten var det duket for Bolme nok en gang. To minutter på overtid avgjorde han kampen med sitt 14. seriemål på bare seks kamper. Dermed tok Rindal sin tredje strake seier og har opparbeidet seg en god luke til Frøya og Orkanger som ligger under streken.

Buvik med ny seier

Mens Svorkmo snublet borte mot Rindal benyttet Buvik muligheten til å hale innpå forspranget Svorkmo har opparbeidet seg. Hjemme mot KIL/Hemne 2 ble det etter hvert ingen tvil om hvor seieren skulle havne. Det var imidlertid gjestene som tok ledelsen 1-0 etter bare fire minutter, men to scoringer av Even Nilsen like før hvilen sørget for at Buvik gikk til pause med 2-1-ledelse. Tore Singsaas (2) og Simon Eid Bjørset sørget for at det til slutt ble hele 5-1 til Buvik. Etter en variabel seriestart har lagets nye trener Ole Johan Helland virkelig fått fart på Buvik-skuta.

- Vi har litt startvansker det første kvarteret og kommer under, men etter det er det bare Buvik. Vi har en del fine angrep som vi scorer på og som vi ikke scorer på. Det fungerer bra nå, sier Helland.

Kamp om opprykket?

Nå er det bare to poeng opp til Svorkmo på topp og Helland tror Buvik kan være med å kjempe i toppen i årets sesong.

- Vi kan jo det siden vi bare er to poeng bak nå. Vi har i grunnen fokus på å utvikle oss spillmessig, så får resultatene komme. Vi har tapt to hjemmekamper og det er litt unødvendig, men om folk er på plass i høst og det er like godt oppmøte på trening, så kan vi være med å kjempe med Svorkmo, sier Helland.

Helt i bunnen

Orkanger har fått en forferdelig start på årets sesong. Etter at laget knuste Frøya 5-1 i den 2. serierunden har det bare blitt ett poeng på de seks siste kampene. Noe som sender de nederst på tabellen med bare fire poeng. I helga gikk laget på nok et braktap da Charlottenlund 2 vant hele 9-1. Så langt har laget sluppet inn hele 44 mål på de åtte første serierundene og nå ser det også veldig mørkt ut med tanke på å berge plassen i 5. divisjon. Etter at Rindal slo Svorkmo er det nå en luke på hele syv poeng til de to lagene under streken.