Orkanger

I dag melder yr.no om regn, 6 grader og laber bris i formiddag, 5 og lett bris i ettermiddag, og lettskyet, 4 grader og laber bris i kveld.

Tirsdag meldes det om lettskyet, 2 grader og lett bris natt og morgen, 0 og svak vind på formiddagen, skyet og 5 på ettermiddagen, og sne og 3 på kvelden. Personlig håper jeg at den sneen fordufter akkurat som all annen sne som er meldt.

Onsdag meldes det om lettskyet hele dagen. 2 grader og flau vind natt og morgen, 0 på formiddagen, 2 og svak vind på ettermiddagen, og 1 kuldegrad og flau vind på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 4 grader kaldere og lett til frisk bris i dag, 3 til 2 grader kaldere og laber bris til svak vind tirsdag, og 4 til 3 grader kaldere og svak vind til vindstille onsdag.

I Rindal meldes det om regn til sne, 4 grader kaldere og laber bris i dag, lettskyet til skyet, 3 til 4 grader kaldere og lett bris til flau vind tirsdag, og lettskyet til opphold, 5 til 2 grader kaldere og svak vind til vindstille onsdag.

I Rennebu meldes det om skyet til lettskyet og 3 til 6 grader kaldere i dag, lettskyet, 7 til 5 grader kaldere og svak til flau vind tirsdag, og 8 til 4 grader kaldere og flau vind til lett bris onsdag.

I Lensvik meldes det om regn til sludd til lettskyet, 1 til 2 grader kaldere og laber til frisk bris i dag, 1 til 2 grader kaldere og laber bris til svak vind tirsdag, og 2 grader kaldere og flau vind til lett bris onsdag.

På Kyrksæterøra meldes det om regn til sne til lettskyet, 2 grader kaldere og laber til frisk bris i dag, skyet til sludd til lettskyet, 2 til 1 grader kaldere og laber bris til flau vind tirsdag, og 3 til 1 grader kaldere og vindstille til flau vind onsdag.

På Krokstadøra meldes det om regn til sne til lettskyet, 2 grader kaldere og laber til frisk bris i dag, lettskyet til sne, 2 til 1 grader kaldere og laber bris til svak vind tirsdag, og 2 til 1 grader kaldere onsdag.

Og i Børsa meldes det om 1 grad kaldere i kveld, og 1 grad kaldere til 1 grad varmere onsdag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle om en gammel samleplate fra90-tallet, utgitt på svenske EVA Records om jeg ikke husker helt feil. Medforskjellig låtutvalg på de henholdsvis svenske og norske utgivelsene. Platajeg tar for meg i dag, kom ut i 1995, og jeg husker både kjøpet av den (påIdeell på Domus, om jeg ikke husker helt feil, skjønt, det kan ha vært hosStaveli også, da de fortsatt holdt til i Orkdalsveien), alle sangene og hvordancoveret så ut. Noe som i og for seg ikke er så vanskelig med tanke på at jegfortsatt har albumet stående i en av CD-hyllene mine, sammen med mange andre isamme serie. Det er 18 sanger på denne CD-en, så jeg tar ikke for meg alle, menjeg tenkte å ta for meg noen av dem i alle fall, og helst sanger jeg ikke harskrevet om tidligere i andre anledninger. I dag skal det handle om «Absolute Music 15».

Morten Harket med «Spanish Steps» er en av de bestesangene Harket har gitt ut, og en av de beste som har kommet fra et a-ha-medlem(samt a-has karriere i seg selv). Sangen het egentlig «5000 Miles» og erskrevet av Torstein Flakne som en instrumental, opprinnelig for Stage Dolls,men de var ikke interesserte i den. Så ble den liggende til Ole Edvard Antonsenspilte inn en versjon, før Harkets lydingeniør (som også jobbet med Antonsen)plukket den opp og mente den ville passe bra for ham, og jeg er glad det blesånn, for det er en av de fineste sangene jeg vet av. Sangen er å finne påalbumet «Wild Seed» fra 1995, det mestselgende soloalbumet fra et av medlemmeneav a-ha.

Edwyn Collins er enskotsk musiker som ble berømt med post-punk bandet Orange Juice. Sangen jeg tarfor meg i dag, er «A Girl Like You»,og den er en hyllest til Iggy Pop. Det var også Collins største solo-hit.Trommeslageren til The Sex Pistols, Paul Cook, spiller for øvrig vibrafon her,og trommesporet er samplet fra Len Barrys hit «1-2-3» fra 1965. Sangen bleblant annet brukt på lydsporet til filmen «Charlie’s Angels: Full Throttle»,samt i episoder av TV-seriene «Cleopatra 2525», «Spin City», samt i en reklamefor Marks & Spencer. Sangen er å finne på albumet «Gorgeous George» fra1994.

TLC er en amerikanskkontemporær R&B-gruppe som i disse dager består av Tionne «T-Boz» Watkinsog Rozonda «Chili» Thomas. Frem til 2002 var også gruppas «L», Lisa «Left Eye»Lopes med, men hun omkom det året. TLC kan sees på både som en forkortelse forkallenavnene deres, og som en forkortelse for «Tender, Love and Care». Musikkvideoentil «Waterfalls» var en av de førstesexy musikkvideoene jeg så, i tillegg til at sangen er ganske catchy. Denreferer til 1990-årenes problemer med vold assosiert med ulovlignarkotikatrafikk og HIV/AIDS-epidemien. Cee-Lo Green var en av backupsangerne,og sangen er å finne på albumet «CrazySexyCool» fra 1994.

Deepika er en norskmultikunstner med punjabiske røtter som musikkmessig i disse dager går undernavnet Deeyah, i tillegg til at hun nylig produserte og regisserte dokumentaren«Banaz: A Love Story». Med sangen «GetOff My Back» fra det selvtitulerte albumet «Deepika» fra 1996, synger hunpå punjabi og engelsk og ble i sin tid beskrevet av Aftenposten som «eksperimentelt og vellykket i grenselandetmellom moderne techno og pakistansk folkemusikk», noe som stemmer ganskebra. En svært fengende sang. Uten å forstå et ord av det hun synger påmorsmålet sitt, har jeg lest at hun synger om at norsk-pakistanere bør få frifra folk som går rundt dem og maser og undertrykker dem.

Idde Schultz er ensvensk sangerinne, som med sangen «Fiskarnai haven» fra hennes selvtitulerte debutalbum, «Idde Schultz», fra 1995,gjorde at jeg plutselig fikk sansen for svenskspråklig popmusikk. Greit nok,det tok sin tid, og det skulle en del gjennomlyttinger av både den ogSmurfehits 1-versjonen før jeg fikk opp øra og øya for den, men siden har jegvært svært glad i sangen. Sangen vant «Rockbjörnen» i kategorien «Årets svenskalåt» i 1995, og kan sies å handle om savnet av en spesiell person.

Nick Cave & The BadSeeds med «Where The Wild Roses Grow(feat. Kylie Minogue)» er vel en sang som i og for seg ikke trenger noenspesiell introduksjon, og i alle fall ikke Nick cave eller Kylie Minogue.Sangen handler om en mann som flørter med en dame, for så å drepe henne når deså går ut på date. Cave skrev sangen for å se om han kunne få Minogue til åpasse inn i hans verden, og sendte en demo til managementet hennes. De villeikke at hun skulle være med på det, og mente det var galskap, men da hun hørtesangen, sa hun ja. Sangen er å finne på albumet «Murder Ballads» fra 1996, oger inspirert av den tradisjonelle sangen «Down in the Willow Garden».

Vidar & The Jan Toresmed «Min drømmesang» er det enestepositive som noen sinne har kommet ut av Harald Eia, Bård Tufte Johansen ogkompani. For en gjeng nedrige mennesker som prøver (og feiler på) å væremorsomme, er det overraskende at de klarte å få ut denne sangen og gjøre den såpopulær som den ble. Ikke det at TV-serien sangen kom fra, «Lille Lørdag», varnoe særlig den heller, men det får så være. Bare «gi me’ en ruglete pom-fri med en blandings og litt thousand island»,så skal jeg være fornøyd. Trenger ikke engang å «knuse en blærums-soss».

Spillelister

Wimp

Spotify

YouTube