Etter å ha besøkt de historiske strendene i Normandie, har bussturistene på ST-turen havnet i Saint-Malo, en idyll i Bretagne.

Hvite strender

Onsdag var det «fridag», det vil si at turdeltakerne gjorde akkurat som de selv ville.

At denne fridagen ble lagt til oppholdet i Saint-Malo, var det ingen som klaget på. Saint-Malo er en perle av en by, og hotellet vårt lå i gamlebyen, som er omgitt av en massiv bymur.

Nedenfor muren ligger hvite sandstrender, og noen benyttet anledningen til å stikke tærne i Atlanterhavet.

Reiseveteran

Frank Berg Løkken er til daglig kokkeassistent på Rossvollheimen i Børsa. Men han benytter gjerne anledningen til å reise når han har fri. Børsværingen er en av Orklareisers mest trofaste kunder. Dette er tredje gangen han er med på ST-tur, og han angrer ikke på at han ble med til Frankrike.

– Det er en kjempefin tur. Bare greie folk som er med, så det går helt fint å reise

alene, sier Berg som synes Saint-Malo er et av de fineste stedene han har vært på.

Bymur

Johan Gisvoldløkk er av samme formening. Onsdag kveld gikk han tur langs bymuren sammen med flere medreisende.

– Dette er en av de fineste plassene jeg har vært på. Det er veldig mye fint å se, og det er en trivelig stemning i byen.

Ragnhild Sten, som er med på turen sammen med mannen Terje, delte Gisvoldløkks oppfatning av Saint-Malo.

– Det er så artig å se de gamle byene, og hvor flinke de har vært til å ta vare på det gamle.

Uvirkelig

På veien fra Omaha beach til Saint-Malo, tok vi et streif innom det som er en av Frankrikes største turistattraksjoner, tidevannsøya Mont Saint-Michel. Bare Paris trekker til seg flere turister.

Les Miserables-forfatter Victor Hugo uttalte en gang at Mont Saint-Michel er for havet det som Kheops-pyramiden er for ørkenen. Det er i alle fall en nesten uvirkelig opplevelse å nærme seg øya, som ser ut som om den er som klippet ut av en Ringenes herre-film.

– Det var som å komme til et eventyr. Øya er så spesiell og uvirkelig. Vi har ikke sett noe lignende noe annet sted, sier Ragnhild Sten.