Butikken Jernia forsvinner fra Amfi Orkanger fra 1. mars, og senterleder Eva Johansen er foreløpig hemmelighetsfull når det gjelder hvilken aktør som overtar lokalet.

- Jernia avvikler på Amfi Orkanger, og vi får en ny leietaker inn. Jeg kan foreløpig ikke gå ut med hvem som kommer inn. Jernia skal avvikle 1. mars, og etter dette vil vi gå ut med hvem som kommer inn, sier Johansen.

- Er det allerede en bestemt aktør som står klar?

- Vi er hele tida i dialog med leietakere som ønsker seg inn, sier hun.

- Ingen dramatikk

- Hva er bakgrunnen for at Jernia avvikler?

- Vi jobber hele tida med å endre og forbedre butikkmiksen vår. Jernia er en god samarbeidsaktør for Amfi og Thon-gruppen på flere av våre sentre. Det er ingen dramatikk i at de avslutter her, sier hun.

- Hvem av partene har sagt opp avtalen, dere eller Jernia?

- Det har jeg ingen kommentar til. Dette er en avtale mellom leietaker og eiendomsselskapet, og jeg kan ikke kommentere hvordan avtaler inngås eller avvikles. Det er ingen dramatikk i dette, det er helt naturlig at butikker kommer og går. Vi gjør endringer i 2018 som jeg tror kommer til å bli spennende, sier Johansen.

- Dekker Clas Ohlson opp det vareutvalget som Jernia representerer?

- Ja, de har et stort utvalg. En del av de produktene Jernia har finner vi også hos andre aktører på senteret. Kundene vil få det meste her hos oss nå, sier hun.

- Ryddig og godt forhold

- Har det vært tungt for Jernia å få det til å gå rundt på senteret?

- Nei, det tror jeg ikke. Dette er en beslutning vi har tatt sammen. Vi har et godt forhold til leietakerne våre, og jeg kan ikke gå inn og kommentere kontrakter. Vi har et ryddig og godt forhold til Jernia.

ST har vært i kontakt med Jernia både lokalt og på distriktsnivå, men blir henvist til HR-sjef Per Henrik Dingsør i Oslo. Han besvarte i går verken anrop, mobilsvar eller sms.

Etter det ST erfarer forlater Jernia Orkdal i denne omgang, det skal ikke være snakk om flytting til nye lokaler.