Sondre Kjørens familie og venner var tydelig rørt da skiltet i den nye idrettshallen ved Orkdal videregående skole ble avduket tirsdag ettermiddag.

– Det er klart vi er stolte, sa mamma Nina Lian med en tåre i øyekroken.

Sondrehallen ble offisiell åpnet sammen med nybygget ved Orkdal vidaregåande skole. Til stede var fylkespolitikere, lokalpolitikere, entreprenører og underentreprenører, arkitekter, ulike samarbeidspartnere, elever og ansatte og familien til Sondre Kjøren, som mistet livet på Utøya i sommer.

Karianne Tung, leder i utdanningskomiteen i Sør-Trøndelag fylkeskommune, snakket direkte til Sondre Kjøren fra talerstolen.

– I dag ville du vært stolt, Sondre. Det er uvanlig å kalle opp haller etter folk, men du var også en uvanlig gutt. Du var en forsonende kraft i bygda. En stor hall er Sondres fortjeneste. Hallen din står ferdig. Gratulerer!

Etterpå ble skiltet ute i gangen med navnet «Sondrehallen» avduket.

– Vi er veldig stolte. Det er en spesiell følelse. Jeg har både gruet og gledet meg til å komme hit i dag, sa Sondre Kjørens mamma, Nina Lian, som fortalte at hun har vært her én gang tidligere for å forberede seg til denne dagen.

Sør-Trøndelag fylkeskommune har bevilget 120 millioner kroner til renovering (all renovering ikke ferdig ennå) og nybygg på Follo.

Se flere bilder og kommentarer fra åpninga i onsdagens papiravis.