Knykengjengen har lagt ned en ufattelig dugnadsinnsats i Knyken. Det frivillige arbeidet som er lagt ned i helårsanlegget nærmer seg snart 55 millioner kroner. Den siste tiden har den utrettelige dugnadsgjengen også engasjert seg i en rekke oppgaver utenfor skisenteret. Pensjonistene har blant annet bygd og satt opp en gapahuk ved Rundhaugen bofellesskap og sist uke hjalp de med å luke ugress i bakken opp mot Orkdal kirke. Onsdag var gjengen nok en gang i aksjon. Denne gangen hadde ti personer fra dugnadsgjengen blitt sendt ned til Orkanger ungdomsskole for å sette opp en ballbinge.

– Vi fikk en telefon fra rektor Stig Rune Oddli som lurte på om vi ville bidra og det var det stor stemning for blant gjengen. Så vi tok halvparten av dugnadsstyrken ned hit og så hadde vi andre halvdelen opp i Knyken, forteller daglig leder i Orkdal IL Magne Fossbakk.

Gir noe tilbake

Dugnadsgjengen har ingen problemer med å ta turen ned på Orkanger for å hjelpe kommunen.

– Dette er en tjeneste til kommunen og skolen som vi vet har et trangt budsjett. Vi synes det bare er artig å få bidra her. Vi vet at vi ikke hadde fått til utbyggingen i Knyken uten støtten fra Orkdal kommune, så vi ønsker å gi noe tilbake, sier Fossbakk.

– Har dere for lite å gjøre i Knyken, når dere nå har blitt en mer mobil dugnadsgjeng?

– Nei, vi har mange gjøremål i Knyken og Orkdalsbanken stadion. Det er hele tiden noe å gjøre, men å sette opp en ballbinge ligger litt innenfor feltet vårt og det vi ønsker å bidra med. Her er det snakk om idrett til barn og unge, sier Tor Arne Johnsen som er anleggsansvarlig i Knyken.

– Det er fantastisk

Rektor Stig Rune Oddli var ute på skoleplassen og bivånet innsatsen til dugnadsgjengen. Han var mektig imponert over at de kunne stille med ti mann på så kort varsel.

– Vi måtte ha en del frivillige for å få opp ballbingen og senest i forrige uke las jeg om at knykengjengen hjalp til ved Orkdal kirke, så jeg bestemte meg for å kontakte de. Det er fantastisk at de stiller opp med ti mann her. Det er en effektiv gjeng som vet hva som skal gjøres, sier Oddli.

Klokken fire samme dag sto en splitter ny ballbinge klar som elevene ved Orkanger ungdomsskole kan ta i bruk når skole starter mandag.

Arbeidet startet tidlig onsdag morgen og sto ferdig ut på ettermiddagen.