Fredag formiddag begynte feststemte mennesker å ankomme Storås dansefestival og Storåstreffet. Noen var tidligere ute enn andre, for å rigge seg behørig til på campingplassen.

- Jeg kjører langtransport, så jeg lå her på Storås med bilen ei natt i mars. Dermed fikk jeg sondert terrenget og sett ut de beste campingplassene. Vi står der det er flatest og finest, sier Frank Lønsethagen.

Sammen med Ronald Berg, Ingvill Nilsen og Ann Jorunn Szoentheimer nyter han en pause i stolene, etter å ha fått to campingvogner på plass. De fire har tatt turen fra Molde for å overvære nok en runde med dans og store biler på Storås.

- Det er femte gangen vi er her, konstaterer gjengen.

Grinete kvinnfolk

Både Ronald og Frank avslører at de er i transportbransjen og jobber med store biler til daglig.

- Hvorfor har dere ikke tatt dem med dere hit til treffet?

- Nei, du vet, kvinnefolkene blir så grinete fordi det er for trangt i køya. Når vi har campingvogner, ble det heller til at vi hektet med oss dem, sier Ronald.

Det var latter og god stemning i leiren allerede, skjønt det var glissent på campingplassen ennå da ST var innom. Det er flere ting som trekker moldenserne til Storås:

- Musikken. Det er bra å være her, sier Ronald.

- Det er musikken som trekker, og litt bilene. I kveld (fredag) er det Rudberg, og i morgen (lørdag) er det bare bra musikk. Broren min, Robert Lønsethagen, skal være trubadur på området, sier Frank.

- Musikk og miljø

Fra Rissa har Arvid og Aud Moe tatt turen, og de slår av en prat med Hege Merethe Pedersen og Per Reitan fra Leinstrand etter ankomst campingplassen.

- Vi liker musikken, miljøet, lastebilene og alt! er de enige om.

- Det er kjempetrivelig vertskap her også, sier Aud, mens Per skryter av kombinasjonen musikk og biler.

Arvid forteller at de var på Grong sist helt – de er jo pensjonister og drar overalt hvor det er festivaler.

- Hva er høydepunktet musikalsk her i helga, da?

- Anne Nørdsti, mener Arvid, mens damene sverger til Rudberg – og presiserer at det er musikken hans de liker.

Venter rekord

Storås dansefestival og Storåstreffet vil pågå gjennom helga, med mange høydepunkter både for store og små. Her møtes kjentfolk til sosialt og artig samvær.

I innsjekkinga begynte folk å registrere seg på formiddagen fredag, men det var enda ikke det store trøkket. Men med spådd publikumsrekord, er det bare å stålsette seg for storinnrykket utover kvelden, med lastebil-convoy og mange campere.