Første uka av februar står i kulturens tegn i Skaun når vinterkulturuka braker løs 30. januar. Men også næringslivet vies oppmerksom. 4. februar er det klart for næringskonferanse i regi av Næringsforeningen i trondheimsregionen, avdeling Skaun.

– Fra vår side er dette et signal om at vi syns at tiltaket med å ha en egen kulturuke er bra. Kvaliteten på uka er veldig bra, og noe vi ønsker å være en del av, sier Hans Petter Øien Kvam i næringsforeningen.

Seriegründer i tøff løype

På programmet står blant annet gründerhistorie med «seriegründer» Borgar Ljosland, som nylig har flyttet til Skaun. Ljoslands karriere har utspring i NTNU og teknologiutvikling.

– Dette er en person som har gått opp ei tøff løype og har erfaring med å ta en ide ut i virkeligheten. Har også vært i en situasjon der han ble kjøpt opp, og det er inspirerende hvordan han har brukt erfaringene og de ressursene han har fått tak i til å gå videre, sier Øien Kvam.

Lokale maskinfolk

Deltakerne vil også få stifte nærmere bekjentskap med den ferske næringsplanen for Orkdalsregionen, presentert av daglig leder i Orkladal næringsforening, Ove Snuruås. Fra Statens vegvesen kommer Lars Bjørgård og Almar Aronsen som vil informere om «store E6-prosjekt i området», etterfulgt av en presentasjon av den lokale bedriften Koren sprengningsservice ved daglig leder Tor Borten.

Koren sprengningsservice har gått med overskudd i en årrekke, og kunne i 2013 og 2014 vise til driftsmarginer på henholdsvis 14 og 10 prosent. De siste årene har bedriften årlig omsatt for rundt 50 millioner kroner, med en foreløpig topp i 2013 på nær 73 millioner kroner.

Tar tempen på boligmarkedet

Også landbruket har sin plass i næringslivet i Skaun, og fylkesleder i Sør-Trøndelag bondelag Lars Morten Rosmo vil fortelle om status og utvikling for landbruket i regionen.

– Landbruket er viktig for Skaun, og vi har alltid med en del om denne næringen, sier Øien Kvam.

Helt på tampen vil avdelingsleder Johan Ofstad ved Heimdal eiendomsmegling ta tempen på boligmarkedet i Skaun, etterfulgt av Jomar Grøtan fra Consto Trøndelag som vil fortelle om byggeprosjektet på Eliløkken sjøside.