Orkanger

I dag melder yr.no om svak vind hele dagen. Skyet og 3 grader i formiddag, lettskyet og 5 grader i ettermiddag, og 4 grader i kveld. Men som nevnt i ingressen, det føles virkelig som 15 grader, og det er null problemer å være sommerkledd. Jeg har vandret rundt i shorts i hele helgen, og gleder meg til å sprette inn i den igjen når jeg kommer hjem. Kanskje til og med finne frem solsenga og grillen og virkelig kose meg? Sprette en kald en og slappe av på verandaen. Høres ut som en plan i mine øyne i alle fall!

Tirsdag meldes det om lettskyet, 1 grad og flau vind natt og morgen, skyet, 0 grader og svak vind på formiddagen, lettskyet og 4 grader på ettermiddagen, og skyet, 3 grader og flau vind på kvelden. Det går nedover, men jeg regner med yr tar feil og at sommeren har kommet for å bli.

Onsdag meldes det om skyet, 0 grader og svak vind natt og morgen, lettskyet på formiddagen, 2 grader og flau vind på ettermiddagen, og skyet og 0 grader på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 1 grad kaldere og laber bris i dag, 1 grad varmere til 1 grad kaldere og svak vind til frisk bris tirsdag, og 1 grad varmere og laber bris onsdag.

I Rindal meldes det om 4 til 3 grader kaldere og flau vind i dag, 3 til 2 grader kaldere og vindstille til lett bris tirsdag, og 2 til 3 grader kaldere og flau vind onsdag.

I Rennebu meldes det om 3 til 4 grader kaldere og frisk til laber bris i dag, 1 til 5 grader kaldere og frisk til laber bris tirsdag, og 2 til 3 grader kaldere og frisk til laber bris onsdag.

I Lensvik meldes det om 2 grader kaldere og flau vind i dag, 1 til 2 grader kaldere og flau vind til laber bris tirsdag, og 1 til 2 grader kaldere onsdag.

På Kyrksæterøra meldes det om 1 grad kaldere og lett bris i dag, 2 til 1 grader kaldere og lett bris til svak vind tirsdag, og 1 grad varmere til 1 grad kaldere og lett bris til flau vind onsdag.

På Krokstadøra meldes det om lett bris til svak vind i dag, 1 grad kaldere og svak vind til laber bris tirsdag, og 1 grad kaldere og lett bris til flau vind onsdag.

Og i Børsa meldes det om 1 grad varmere i dag, 3 til 1 grader varmere og lett til frisk bris tirsdag, og 4 til 2 grader varmere og laber til lett bris onsdag.

Musikk

I forbindelse med at Trondheim Symfoniorkester blir sløst bortsammen med Åge Sten Nilsen (av alle mennesker), tenkte jeg å skrive litt ombandet de skal maltraktere sammen (ene og alene Nilsens feil, TSO har jegingenting i mot, de er et flott orkester). Bandet ble dannet i 1970 av gitaristBrian May og trommeslager Roger Taylor – som på den tiden var medlemmer itrioen Smile, og vokalist Freddie Mercury. I dag skal jeg ta for meg noen avfavorittene mine av Queen.

«Killer Queen» er ensang fra deres tredje studioalbum, «SheerHeart Attack», fra 1974. Sangen handler om en jente fra overklassen, ogFreddie Mercury prøver med denne sangen å si at selv om du tilhører overklassen,kan du likevel være prostituert. Sangen var deres første, skikkeligeinternasjonale gjennombrudd.

«Bohemian Rhapsody»er å finne på fjerdealbumet, «A Night atthe Opera», fra 1975. En herlig sang på mange måter, og i tillegg ganskemystisk. I alle fall når det kommer til hva den egentlig handler om, noeMercury tidde stille om. I teksten finner vi referanser til Koranen, med ordsom «Bismillah» som betyr «I Allahs navn» og «Scaramouch» som betyr «En vanlig personsom fremstår som en skrytende pyse». Mercurys foreldre var sterkt involvert izoroastrianisme, og disse arabiske ordene har en betydning i også dennereligionen. I følge Brian May, brukte Mercury mye av barndommen og seg selv sominspirasjon for denne sangen.

«We Will Rock You» eren av deres mest kjente sanger, brukt i sportsarrangement, filmer og hva enndet skal være verden over. Sangen er åpningssporet på albumet «New of the World» fra 1977, og erskrevet av May. I følge ham, kom sangen til ham i en drøm, og han ønsket å lageen sang som publikum kunne delta i.

«We Are The Champions»er også å finne på overnevnte album, og spilles vanligvis rett etter overnevntesang. Både på konserter og dansegulv og hvor enn det skal være. Mercury tenktepå fotball da han skrev den, og har sagt at han også ville ha en sang sompublikum kunne delta i og bli hekta på. Han gjorde den mer teatralsk enn vanligefotballsanger. Sangen kan også sees på deres versjon av Frank Sinatras «My Way»,da den forteller at de har klart det, og det var ikke lett.

«Bicycle Race» er finnepå det syvende albumet deres, «Jazz»,fra 1978. Sangen ble skrevet av Mercury etter at han hadde sett Tour de Franceutenfor hotellet han bodde på. Når Queen spilte konserter, ble sykkelbutikkerutsolgt for sykkelklokker, siden fansen kjøpte de og tok de med på konsertenefor å ringe med dem når denne sangen ble spilt. Da de skulle promoteresingelen, arrangerte de et sykkelritt rundt Wimbledon stadion, hvor de leide 65sykler og hyrte inn 65 profesjonelle modeller, som skulle delta nakne.

«Don’t Stop Me Now»er siste sang fra «Jazz» jeg tar for meg, og den mest fengende sangen de har. Deter en av få sanger som ikke er av The Prodigy som faktisk får meg ut pådansegulvet, selv om jeg i starten ikke hadde noe særlig til overs for den. Jegantar at overeksponering fra studentpuben på Steinkjer kan ha gjort at jegbegynte å like den. Samt grønne djevler. I 2005 ble den kåret av det britiskebilprogrammet «Top Gear» som «Greatest Driving Song Ever».

«Another One Bites theDust» er det tredje sporet på albumet «TheGame» fra 1980. Sangen er en av deres mest vanskelige å forstå, og var enstor crossover-hit da den ble utgitt, og toppen listene for både pop ogR&B. Sangen er inspirert av Chics bassriff, og kom ironisk nok uten påslutten av diskoens æra. En kjent vandrehistorie er at om du spiller sangenbaklengs, vil du høre at bandet synger «It’sfun to smoke marijuana» og «Start tosmoke marijuana», men May benekter at de har gjort det med vilje.

«Radio Ga Ga» er åfinne på albumet «The Works» fra1984. Sangen er skrevet av trommeslager Roger Taylor, og da den kom på listene,hadde alle bandets medlemmer skrevet minst én topp 10-sang. Sangen er enkritikk mot radiostasjoner, som ble mer og mer kommersielle og spilte de sammesangene om og om igjen. Han ble inspirert til å skrive sangen etter å ha settpå MTV og merket at unge var mer interessert i å se på kanalen enn å høre påradio. Opprinnelig het den «Radio Ca-Ca», men resten av bandet nedla veto og baham om å skrive den om, og slik gikk den fra å fordømme radio (Ca-Ca) til åhylle den (Ga-Ga). Lady GaGa tok navnet sitt fra denne låta.

«Who Wants to LiveForever?» er en sang vi finner på albumet «A Kind of Magic» fra 1986, samt på lydsporet til filmen «Highlander».Queen fikk oppdraget med å skrive en sang til filmen, og May skrev denne i entaxi på vei hjem etter å ha sett første utgave av filmen. Inspirasjonen kom frascenen hvor Connor MacLeod (Christopher Lambert) tar sin døende kone Heather(Biettie Edney) i armene sine i det hun dør. Et fantastisk cover av dennesangen, er laget av det tyske happy hardcore-bandet Dune.

I tillegg anbefaler jeg alle å sjekke ut filmen «Flash Gordon» for en forrykende brafilm, med herlig lydspor av nettopp Queen.

Spillelister

Wimp

Spotify