– Kvalifikasjonene er lik null, men jeg liker korsang, så jeg kan høre om de synger reint. sier Nils Arne Eggen til ST. Han er en av dommerne i juryen for det «lille korslaget» under Strandheim kunstfestival.

– Det er vel mest for å bidra, å være en som kommer utafra og som liker kor. Det er derfor jeg ikke har sagt nei, fortsetter Eggen.

– Han har ikke peiling på kor, men han kan det med lagånd, sier Tove Kvernvik i Strandheim kunstfestival. Eggen er nok mest kjent som fotballtrener, men har også ei fortid som musikant. Sammen med Eggen vil kordirigent og musikklinjelærer Geir Lorentsen og sangeren Jeanette Paulsen fra Buvika utgjøre juryen. Paulsen var også med i Team Dag i Det store korslaget på TV 2.

– Det er en artig jury. Det er viktig at det blir show. Dette skal være en gladting, sier Kvernvik. Strandheim kunstfestival hadde stor suksess med å arrangere lokalt korslag i fjor, og det var Gjølme som stakk av med seieren. Også i år blir det fem lokale kor: Orkanger, med korleder Irene Volden, Gjølme med korleder Tore André Helgemo, Fannrem med Tormod Løkken, Evjen med Randi Wollan og ikke minst Årlivoll med Beate Kaasa, som på hengende håret klarer å stille kor.

– Folk tar det sporty og har det artig. Dette er artig og positivt, det er det viktige, sier Kvernvik. Den store finalen i det lille korslaget blir i hagen på Strandheim på Orkanger lørdag 20. august.