HEMNE: Senterpartiets Odd Jarle Svanem blir etter alle solemerker Hemnes nye ordfører. Det ble klart seint mandag kveld, etter at det tok tid å få talt opp de siste 83 stemmene i Hemne kommune. De kunne bli utslagsgivende – men ble det ikke.

Konstellasjonen Senterpartiet, Høyre, Hemnelista og Frp har fått inn 12 representanter i kommunestyret, Ap og KrF 11. Dermed ble det ingenting av de litt spennende elementet før valget; hvem vil KrF støtte?

29,5 prosent til Sp

– Vi var enige på forhånd om at det største partiet av de fire samarbeidspartiene skulle få ordføreren. Det er mest rettferdig, sier Odd Jarle Svanem, som tok imot hyllesten fra mange frammøtte på valgvaka på Hemne Hotell.

Sp fikk 29,5 prosent av stemmene, Høyre 9,2, Hemnelista 7,7 og Frp 3,8. Ap er fortsatt størst med 43,5 prosent av stemmene, KrF fikk 3,6.

Sp økte med tre representanter til 7. Disse tok de fra Ap (2) og Frp (1). Ap fikk inn 10.

Vil noen forhandle?

Ståle Vaag var fortsatt innstilt på forhandlinger da han traff ST en halv time over midnatt. Han var da ferdig med opptelling sammen med resten av tellekorpset.

– Vi må høre om noen har lyst til å forhandle med oss, sier han.

– Hvor realistisk er det?

– Jeg har ikke peiling, sier Ståle Vaag, spådd til den aller største ordføreren til å bli gjenvalgt i hele Sør-Trøndelag av betsson.com før valget.