Da Helgetun senket Molde 2 med sine to scoringer mandag kveld, var det ifølge fotball.no hans 100 kamp for Orkla. På de kampene har han scoret imponerende 115 mål, noe som gir et scoringssnitt på 1,15 per kamp siden 2012. I tillegg kommer 17 mål for juniorlaget og Orkla 2 i samme periode.

Spilleren selv er kanskje ikke noen tallknuser. I alle fall var han ikke klar over at han hadde jubileumskamp.

- Oi, såpass. Det var jo artig. Jeg visste ikke det, sier han dagen etter den viktige 2-0-seieren i 3. divisjonsoppgjøret mot Moldes nest beste spillere.

Ikke aktuelt

Helgetun har vært brennhet i flere sesonger, og har tiltrukket seg interesse fra andre klubber. I vår var han blant annet på trening i Ranheim, sammmen med lagkamerat Steinar Gjersvold. Og flere andredivisjonsklubber har vært på tråden, uten at noen har klart å lokke 26-åringen bort fra Fannremsmoen.

- Det har vært litt interesse, men ikke noe interessant. Det har vært mest andredivisjonsklubber, og det er ikke så veldig aktuelt, sier han.

- Men hvis de ringer fra Lerkendal, da tar du det opp til vurdering?

- Ja, da skal jeg vurdere det, sier Helgetun og ler.

Han har ikke noen god forklaring på hvorfor han scorer så mye mål, annet enn at han ble satt som spiss etter junioralder.

- Jeg spilte midtbane helt til jeg var junior, og jeg har ikke hatt noen spesifikk trening for den posisjonen. Men det ble jo mange timer på løkka som ung, med mye avslutninger.

Viktig seier

Orkla ligger på nest sisteplass på tabellen, men har hatt en veldig god høstsesong. Laget har til gode å tape etter sommerferien, og har startet klatringen mot sikker plass.

Det var på ingen måte gitt at Orkla skulle klare å få med seg poeng mot Molde 2, laget som ligger på tredjeplass på tabellen. Det første oppgjøret endte 3-0 til hjemmelaget på Aker stadion.

- Det var en veldig viktig seier. De rundt oss har tatt poeng de også, så det var veldig viktig å henge på. Den betyr mye, vi har jo en målsetting om å holde oss, sier storscoreren.

Helgetun synes det har løsnet litt for laget etter sommeren, i tillegg til at flere spillere er tilbake fra skade.

- Vi har ikke gjort så mye anderledes. Med spillere tilbake stemmer relasjonene mye bedre også. Molde 2 er et veldig bra lag med spillere som har gode basisferdigheter. Men når vi spiller opp mot det vi kan, da er vi vanskelig å slå på Fannremsmoen. Dette var virkelig en lagseier.

Få poeng skiller

Hele fire lag rykker ned fra divisjonen. Orkla ligger på nest sisteplass med 20 poeng. Over Orkla ligger Mo IL, Mosjøen og Steinkjer med 21 poeng. Tillerbyen har 22 og RBK 2 har 23 poeng, så det er lite som skiller. Faktisk så har Molde 2 på tredjeplass bare 28 poeng, så det er mulig å gjøre noen byks på tabellen.

- Det er vanskelig å vite akkurat hvor mange poeng vi trenger for å berge. Men nå må vi vinne mot de lagene rundt oss på tabellen - vi skal spille mot dem alle, og vi er avhengig av at vi tar dem, sier Helgetun, som har stor tro på at laget fortsetter i divisjonen når poengene telles opp til høsten.