Litt før klokka 18.30 fredag kveld var det en kollisjon mellom tre biler ved Frisbrua i Orkdal, i avkjøringa til Fannremsmoen. Den ene bilen kom fra Orkanger, og skulle svinge inn til Fannrem. Den svingte av rett foran en møtende bil sørfra, og dermed var kollisjonen uunngåelig.

En tredje bil, som kom fra over Frisbrua og skulle ut på hovedveien ble også involvert, da den fikk den ene bilen «slengt» i panseret.

Totalt seks personer satt i de tre bilene, derav en liten unge. Flere personer ble sendt til legesjekk. Det oppsto store materielle skader, men ingen alvorlige personskader.

Les også: Kraftig sammenstøt mellom tre biler

- Englevakt

- De hadde englevakt, sier Tor Olav Berg, som løp bortover fredag kveld for å bistå i redningsarbeidet.

Berg, som bor kun 50 meter unna, betegner veikrysset som «over middels trafikkfarlig». Han sier at det er tredje gang i år det skjer en ulykke her. I tillegg hører han ukentlig kraftig oppbremsing fra biler, som tydeligvis ikke er langt unna en smell.

- Hva burde vært gjort her?

- En rundkjøring i stedet for dagens kryss hadde kanskje vært en god løsning. Alternativt i hvert fall lysregulering, sier han.

Rundkjøring?

Berg har også hørt en historie om at det i utgangspunktet skulle lages en rundkjøring her, men at det ble avvist. I stedet ble det anlagt plen i området. Dette kan han imidlertid ikke verifisere.

- Vegvesenet må se på dette krysset. Med en litt annen vinkel på bilen som traff den andre, kunne fredagens ulykke vært en dødsulykke, sier han.

Bjørn Erik Storstein, byggeleder i Statens vegvesen, kjenner ikke til at den opprinnelige planen i området var å sette opp en rundkjøring i stedet for dagens kryss.

- Hør med Tor Ivar Solem, som var i vegvesenet da veien ble bygd, sier han.

Husker veibygginga

Solen, som i dag er pensjonist og som bor i Orkdal, sier at veistrekningen fra Thamshavn til Forve bru på Fannrem ble bygd over en tiårsperiode fra cirka 1980, i flere etapper.

Han forteller at mens veiarbeidet pågikk i dette området, var det anlagt en midlertidig rundkjøring her. Der gikk også Orkdalsveien gjennom. Siden ble det bygd bru (Frisbrua) over tidligere E39, som loset trafikken på Orkdalsveien. Deretter ble dagens planfrie kryssløsning anlagt.

- Jeg ser ikke poenget med å erstatte veikrysset med en rundkjøring. Jeg kjenner heller ikke til at det var snakk om å ha rundkjøring her permanent, etter byggeperioden, sier han.

Høy fart

- Oppfatter du veikrysset som ekstra trafikkfarlig?

- Nei, det gjør jeg ikke! Men det som gjør krysset utfordrende, er at det er vanskelig å bedømme farten til bilene som kommer imot fra Fannrem. Det er 70-sone gjennom krysset, men mange kjører nok fortere, sier han.