Storbarnsavdelinga ved Liavoll barnehage på Fannrem, flyttet tre dager i forrige uke ut fra barnehagen og opp i skogen. Dagene i barnehagen ble tilbrakt i og rundt lavvoen i skogen ikke langt fra Lauvåsen, der foreldrene både leverte og hentet barna sine.

Med skogen som lekeplass

Ungene storkoste seg i skogen der de bedrev andre aktiviteter enn det de til daglig holder på med i barnehagen. Spikking i rene Emil fra Lønneberget-stil var meget populært, og det ble tryllet fram mange spennende pinnefigurer etter en omgang med kniven. Det var også populært å lete etter mark, småkryp og planter for så å se ekstra godt på disse gjennom forstørrelsesglass.

Vi lagde oss også forskjellige lekeapparater av tau og greiner som ble flittig brukt. Hvitt stoff ble farga av avkok av rogn og bjørkeløv.

På tur

Vi var også på tur rundt omkring leirplassen der vi prøvde fiskelykken uten hell og oppdaget forskjellige ting i naturen. Her kan det nevnes at vi møtte ei trollkjerring og fant hula til selveste trollgubben. Spor etter dinosaurer, bjørn og elg ble også observert.

Mat på bål

All lunchen tilberedte vi på bålet. Noen var litt skeptiske til det de fikk servert, men både tomatsuppe med makaroni, ostesmørbrød og hamburger gikk ned på høykant. Te av granskudd måtte også prøves.

Når det gjaldt været så savnet vi sola, men gråvær og minimalt med nedbør var heller ikke noe å klage for.