Forhåndssalget av tomter på campingplassen og melding om godt vær tyder på at det blir folksomt på Storås i helga.

- Det er allerede bestilt 100 plasser på campingplassen. Nå har vi igjen kun 30. I fjor solgte vi totalt 80 tomter, så det er en vesentlig økning, sier Arne Simundseth, områdesjef for dansefestivalen på Heggøya.

Da ST var innom festivalområdet onsdag formiddag, var rigginga godt i gang. Som alltid er det Storås Dans som er arrangør. Det er en paraplyorganisasjon bestående av Dalguten IL, Storås samfunnshus og Storås gammeldansorkester.

Variert program

Festivalen starter på fredag ettermiddag. Trubadurer «varmer opp» publikum før dansebandet Jhohans går på scenen innendørs i fotballhallen.

- Så går det slag i slag utover kvelden med musikk fra hallscenen og utendørsscenen, forteller festivalsjef Gunnar Sørløkk.

Jhohans spiller inne, mens Bjørns Orkester spiller ute (ikke samtidig). Og en halvtime før midnatt går kveldens store trekkplaster på scenen: Rune Rudberg.

- Da er det vel best å advare menn i området om å passe på kvinnfolkene sine?

- Ja, det er det, ler Sørløkk og Simundseth.

Familieaktiviteter

Inngangen på lørdag er et nytt konsept: Familiedag. Da kommer tryllekunstner Paul Rocks. I tillegg til andre ulike aktiviteter og grilling, holder Nordans en familiekonsert på utescenen, og den lokale bilbedriften Syrstadeng Bil har utstilling inne i fotballhallen.

- Vi ønsker å få litt mer liv på dagtid på lørdag, forklarer Sørløkk.

På lørdag kommer det også veteranbiler fra fjern og nær kjørende i konvoi. De vil parkere inne på festivalområdet sånn at publikum får gå rundt å se på dem.

- I fjor kom det 20–30 biler. Det blir vel det samme i år også. Konvoien starter ved det gamle HOB-bygget i Meldal sentrum, sier Sørløkk om det populære innslaget.

Begrenset vekst

På ettermiddagen og utover kvelden og natta blir det musikk fra to scener igjen, og fra fire ulike band og artister: Nordans, Hanne Mette Band, Dænsebændet og Anne Nørdsti.

I fjor ble det solgt cirka 3000 billetter på to dager. Arrangøren både håper og tror på minst like mye i år.

- Vi har ikke noe mål om å vokse så voldsomt. Vi skal bygge festivalen stein for stein å bygge infrastruktur. Publikum skal ha en god følelse når de er her, og når de drar hjem. Da vil de også komme tilbake igjen, sier Sørløkk.

- Dersom vi når 200 solgte campingtomter, begynner vi å nå kapasiteten vår, supplerer Simundseth.

Storåstreffet

Storåstreffet er også i år innlemmet i festivalen, for sjette året på rad. Dette er en samling av lastebiler som kommer kjørende og parkerer på grusbanen på området. Sjåførene er festivaldeltakere, mens publikum kan gå rundt å se på kjøretøyene (utstilling).

Som vanlig starter denne konvoien på Orkanger på fredag. og på ettermiddagen kommer følget til Storås og dansefestivalen.

- Har du bestilt finvær, Sørløkk?

- Det gjorde jeg allerede i fjor. Det blir sol og flott vær, smiler festivalsjefen, som alltid er optimistisk.

PS! Cirka 130 frivillige funksjonærer er involvert for å få arrangementet i havn.

Rigginga inne på festivalområdet har pågått en stund. Foto: Øyvind Brostrøm