Mange av oss har vel alle mer enn en gang stått i taxfree-butikken på Værnes, eller i en av butikkene på Storlien og klødd oss i hodet i frustrasjon. Har jeg med for mye vin og sigaretter? Går dette bra om jeg blir stoppet i tollen?

Det har faktisk norske myndigheter tatt konsekvensen av. Tolletaten lanserte for en knapp måned siden en app for å hjelpe oss.

Fortolling

Den hjelper deg å beregne ulike lovlige kombinasjoner av kvotevarer. I tillegg kan du fortolle varene direkte i appen dersom du ønsker å ta med deg mer enn lovlig kvote.

Hvis du skulle bli stoppet i tollkontroll, viser du enkelt frem kvitteringen du har mottatt på telefonen til tjenestemann. Du må bare passe på at du kommer deg over grensa innen to timer etter at fortollingen er gjort. Dersom du blir forsinket, må du gå på rødt og snakke med tollbetjeningen.

Husk også at det er ditt ansvar å sørge for at du har ladet telefonen slik at du faktisk kan vise frem at du har fortollet varene dine, ved tollpassering.

Populær

I løpet av den knappe måneden appen har vært tilgjengelig har over 70 000 personer lastet den ned, og 1200 reisende har brukt den til å fortolle varer til en verdi av 300 000 kroner.

Kvote-Appen kan lastes ned på alle smarttelefoner og nettbrett med iOS eller Android operativsystemer. Siden det er tolletaten som har lansert det nye hjelpemiddelet, skulle man kanskje tro det var et lite gebyr knyttet til tjenesten? Neida - appen er helt gratis!