Orkanger

I dag mandag er det meldt skyet og litt regn, med temperaturer på rundt 15 varmegrader. Ikke meg i mot. Da kan jeg nemlig sitte inne med god samvittighet å se sesong på sesong med forskjellige TV-serier mens jeg spiller gamle dataspill. Samt få unnagjort småjobber i huset. Og så er det heldigvis ikke utsikter for noe plenklipping, så nesen og øynene mine jubler over å slippe pollenirritasjoner.

Tirsdag meldes det mer vått, ikke så mye vann at man trenger våtdrakt eller kan se fiskestimer svømme forbi i andre etasje, men nok til at det blir grønt og frodig og dufter herlig i alle fall. Det er lite som slår lukta av sommerregn på varm asfalt. Eller sommerregn i det hele tatt. Det blir varmere, opp til 17 grader, så det kan bli lummert.

Onsdag letter det heldigvis litt. I alle fall er det meldt mindre regn, og det er til og med sjanser for å få se et lite gløtt av solen også. Det blir også varmere, faktisk opp til 18 grader, så selv om det blir aldri så fuktig, så kan man i det minste sitte ute (om man ikke er så glad i duskregn, kan man alltids sitte under tak, men kom igjen ... Duskregn har aldri skadet noen).

Løkken verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

Nok en gang er det lite som skiller været på disse fantastiske stedene fra været i Orkdal. Kan være litt traurig til tider å ikke ha noe mer å skrive om været, men det er vel derfor jeg roter meg bort. Akkurat nå har jeg rota meg inn i det fantastiske nye albumet til Billy Corgan & co. Det stemmer, Knuser Gresskar (eller Smashing Pumpkins som de er mer kjent som) er tilbake med et nytt album, og for et album! I mine ører er det – «Oceania» – på høyde med «Mellon Collie and the Infinite Sadness» og «Siamese Dream». Flere låter som lett kan bli like populære som «Cherub Rock», «Bullet with Butterfly Wings», «Zero», «1979» og alle de andre herlige låtene de har laget opp gjennom sin karriere. Et annet nytt album som har gledet meg virkelig den siste tiden, er det nyeste prosjektet til indie-legendene i The Flaming Lips. «The Flaming Lips and Heady Fwends» er et utrolig album, med nok gjesteartister til å få dette albumet opp på topp 3 av album de har utgitt. Hadde folk vært mer som meg musikksmakmessig, hadde dette albumet solgt til trippel platina før det hadde vært ute på markedet i mer enn noen dager. Av artister som dukker opp på de forskjellige sangene, kan jeg nevne Ke$ha, Biz Markie, Nick Cave, Yoko Ono og selveste Erykah Badu! Absolutt verdt å høre på.

Lesernes bilder

Det skuffer meg litt at det er så få som har sendt inn bilder her, men noen er det da, så her kommer et bilde fra ukjent avsender av solnedgang over Orkdal. Har du noen du ønsker å få på trykk i denne spalten, send de til sjur.vaage@avisa-st.no