Kristin S. Follett

— Skal vi ikke lage en kafé? sier Erle til Rebecca.

— Ja, så kan vi ha butikk, også, svarer Rebecca.

Erle Thorvik (10 år) fra Stjørdal er på ferie på hytta i Snillfjord sammen med mormor, og er ofte på besøk hos Rebecca Follett (9 år). De finner på mye artig sammen, og denne gangen ble det kafé og butikk.

De satte i gang med planleggingen, samt å lage noe de kunne ha i butikken. De perlet og dekorerte bilderammer og bokser med fine skjell, og i kafeen skulle de ha både muffins, vafler, smoothie, og kjeks, samt noe å drikke naturligvis. Reklamering for kafeen og butikken var også viktig, så plakater på poststativene kom opp. I tillegg var de voksne behjelpelig med å reklamere, både på Facebook og ved å sende SMS til bekjente.

Sola skinte, det var varmt, og alt lå til rette for en flott dag. Jentene fikk låne plass av Ole nede på båtkaia i Forrabukta. Det var midt i blinken. Mange skulle på båttur og tok seg en kaffesup før de gikk om bord, og flere som bada i nærheten, kom for en vaffel. Det ble så mange besøkende at det ble for få sitteplasser innimellom.

De fleste kom syklende og gående kun for å kjøpe seg noe i kafeen og butikken, og gjestene koste seg med noe godt mens de pratet med bekjente i solsteika.

— Kjempeartig, syntes begge jentene.

Til sammen fikk de inn 1141 kroner. Litt skulle brukes som feriepenger, men mesteparten skulle settes inn på konto til Redd Barna. 841 kroner ble satt inn.

— De trenger pengene mer enn oss. Kanskje andre barn vil gjøre noe slikt i ferien og samle inn penger til et godt formål, når de leser dette i avisa? foreslo Erle og Rebecca.