— Responsen etter urpremieren har vært vanvittig. Gjølme skole har allerede begynt å bruke den. Og jeg har mottatt flere videosnutter på telefon fra foreldre til unger som synger sangen, fortalte Helgemo til ST i desember for 12 år siden.

Kjempet for fjæra

Sangen «Gjølme i mitt hjerte» ble skrevet til konserten i Folkets Hus 22. november 2009. Da arrangerte Solemsløkk Helgemo-familien sammen med Råbygga velforening juleverksted og konsert for å samle inn penger til en egen arkitektplan i tilknytning til Orkdal 2040. Formål: Bevare Råbygdfjæra slik at den i framtida ikke skulle bli nedbygd til fordel for industriområde og havn.

Juleverkstedungene, som ble synonymt med Gjølmes framtid, deltok i sangframføringa som et stort barnekor. Og det ble så sterkt og rørende for enkelte at de felte en tåre under sangen.

— Det er artig at jeg traff med sangen, sa låtskriveren, som hadde fått forespørsel både om å spille den inn på CD og om det var mulig å lage en playback-versjon av den.

Planlegging

Helgemo skrev sangen på relativt kort tid. Men han gikk lenge og syslet med den i tankene før teksten kom ned på papiret.

— Vi øvde litt på sangen sammen med ungene under juleverkstedet. De tok den tvert. Det er inspirerende at den er blitt en suksess, sa han.

Trubaduren og bandvokalisten kunne godt tenke seg å spille inn «Gjølme i mitt hjerte» på plate. Men da måtte det planlegges i forkant hva den skulle brukes til og hvordan den skulle spilles inn.

Ville ha forslag

— Jeg er åpen for forslag og innspill. Kanskje er det lurt å forhøre seg med en idégruppe bestående av blant annet lærere/elever ved skolen, velforeninga, vanlige gjølmesbygg, og kanskje folk på rådhuset, sa han.

— Kanskje det finnes flere lignende sanger i Orkdal som eventuelt kunne blitt med på en CD, undret han og understrekte samtidig at en innspilling også hadde et økonomisk aspekt.

— Det er fullt mulig å få det til, og jeg kan gjerne være en motor for prosjektet. Men flere må med for å legge føringer for hva en eventuell innspilling skal og kan brukes til, poengterte Helgemo.