ORKDAL: I Solsjøbygda er det solskinn så å si året rundt. I hvert fall i dag, da det var alskens aktivitet på isen på Solsjøen.

– Arrangementet startet opp i 2010, så i år hadde vi femårsjubileum, forteller Line Høvik, opprinnelig fra Solsjøbygda, men nå bosatt i Klæbu.

Hun står som arrangør sammen med familien Asphjell.

– Tidligere år har vi arrangert skidag med langrenn, hopp og familiestafett. Men da snøen uteble i år, ble arrangementet flyttet nedpå Solsjøen. 50 barn med startnummer i år er rekord, forteller Høvik.

Fastboende og hyttefolk

Det var skøyteløp på bane, langløp tur/retur over Solsjøen, ishockey og curling med hjemmelagde «steiner» av tre. Dette var på ekte OL-vis!

– Vi har speakertjeneste over høyttaleranlegg, og arrangementet finansieres ved hjelp av loddsalg. Alle barna som deltok i år fikk en flott pokal eller medalje. Gevinster til loddsalget bidrar det lokale næringslivet og privatpersoner med, sier hun.

Solsjøbygda er ei lita bygd med ca. 15 fastboende og mange hyttefolk, og arrangementet foregår lørdagen i vinterferieuka hvert år.

– Vi har også et sommerarrangement i form av Småstjerner/Solsjøleker, forteller Høvik.

Holder liv i bygda

Hun er lokalpatriot og vil ikke at bygda skal «dø ut».

– Det er viktig å holde liv i små bygder, og på en slik dag forenes små og store i forskjellige aktiviteter og sosial hygge.

Her kan du se bilder fra årets arrangement.