En laksefisker fikk onsdag en bot på 1000 kroner fordi han fisket med en wobbler med søkke og flere kroker.

Det var Rune Krogdahl i Orkla fellesforvaltning som kom over det ulovlige fisket, da han oppsøkte et vald på Drogsetmoen i Meldal for å levere ut skjellprøvekonvolutter.

– Dette skjedde i 12-tida. Den første fiskeren som oppdaget meg, klippet snøret umiddelbart. Hans forklaring var at det satt fast, forteller Krogdahl, som da ikke hadde noe bevis for at fiskeredskapet var ulovlig.

Men kort tid etter kom han over en annen fisker på det samme valdet. Han kastet uti akkurat da Krogdahl kom. Også han kappet snøret umiddelbart. Forklaring: Snøret satt fast.

Men den tredje fiskeren på dette valdet hadde ikke hellet med seg. Han ble tatt for å fiske med en wobbler med søkke og flere kroker.

– Flere kroker gir større sjanse for at laksen krøkes. I tillegg hadde han søkke på slik at snøret går djupere i elva. Det er ikke tillatt, forklarer Krogdahl, som ga mannen et såkalt gebyr på 1000 kroner.

– Vi tar ulovlig fiske på alvor og slår hardt ned på det når det skjer. Ingen skal føle seg for sikker når oppsynet dukker opp, advarer Krogdahl, som er skuffet over det han opplevde på Drogsetmoen-valdet på onsdag.