Laila Ovesen Syrstad byr på kunst og håndverk i buret på Falstad i Meldal sentrum gjennom hele juli.

- Jeg har med mange som stiller ut. Her blir det både trevarer, strikkevarer og sying. Jeg har såper og kremer fra Tautra, og kjoler redesignet av laken og duker. Tidligere har jeg hatt kunstfoto, som kanskje blir med også i år. I tillegg kommer Elin Sagvold fra Løkken med steinsmykker, sier Syrstad.

Det har tidligere vært bakeri på gården i Meldal sentrum, og den gamle bakerdisken må naturlig nok brukes.

- Jeg må jo ha noe spiselig i den, så jeg har bestilt ost fra ysteriet i Orkdal, og jeg har laget noen produkter av ting vi har rundt oss: Granskuddsirup, løvetannsirup og te av bjørk. Det blir også noen enkle bakervarer i disken, sier Syrstad.

I sommer blir det igjen kunst- og håndverksutsalg i buret til Laila Ovesen Syrstad.

Brenner for håndverk

Hun og mannen har bodd på gården i Meldal i cirka ett år, og her er det to bur som hun så sitt snitt til å bruke til noe.

- Jeg hadde lyst til å lage kunst- og håndverksutstilling i det ene burdet. Jeg driver jo med det selv, blant annet maling, og har alltid vært opptatt av håndverk og håndarbeid. Jeg hadde utstilling i fjor sommer også, pluss to ganger på Vinterlarm, forteller hun.

Årets utstilling åpner lørdag 1. juli, og har videre åpent tre lørdager til: 8. juli, 22. juli og 29. juli. Ellers er det åpent etter innfallsmetoden.

- Når jeg er i nærheten, kommer jeg til å sette ut skilt om åpnet bur ved veien. Hvis noen har lyst til å kjøre seg en tur utenom åpningstid, kan de også ringe for avtale. Produktene blir stående i hele juli, sier Syrstad.

Varierte malerier

Hun er opptatt av å føre kunst- og håndverkstradisjonene videre, og håper utstillinga og utsalget kan inspirere andre.

- Jeg har ikke noe fortjeneste på det, det er for å inspirere folk. Det er hyggelig om folk kommer innom, kjøper seg kaffe og setter seg ned litt, sier hun.

- Hvor mye av det som stilles ut har du selv laget?

- Mest malerier, men også vevde tepper og småstrikk. Det er mest oljemalerier, noe akryl og noen små akvareller, sier hun.

Bildene hennes kan være alt fra blomstermotiver til mer eller mindre abstrakte motiver. Hun har også noen ganske store bilder som blir å finne i buret denne gangen.

Bakeri-minner

- Det står en del gamle ting til utstilling på burdet, som minner om at det har vært et bakeri her. Det var et eget hus på gården som var bakeri, mens utsalget var i en del av hovedlåna. Vi har flyttet disken ut i burdet, sier hun.

Opprinnelig er gården en av Grefstad-gårdene, men den har fått navnet Falstad etter en tidligere eier.

- Alle er velkommen innom! Det var mange besøkende i fjorsommer, da konsentrert på to åpningshelger, og nå sprer jeg det mer utover.

Trivelige omgivelser på buret på Falstad. Foto: Privat
I sommer blir det igjen kunst- og håndverksutsalg i buret til Laila Ovesen Syrstad. Foto: Privat
Kjoler laget av gamle duker og laken er blant utvalget. Foto: Privat