Hva passer vel bedre enn å lage en smakfull epleterte som smaker godt til mørke høstkvelder?
Det er best å bruke syrlige norske epler i denne oppskriften, da butterdeigen er fet og trenger motvekt av syre.
Dette trenger du:
2 plater frossen butterdeig
4ss eplemos
2epler
2ss smeltet smør (ikke margarin!)
3 ss salte hakkede mandler (mandler ristet i tørr panne med litt havsalt)
3 ss sukker
1 ts finhakket chili
Fersk timian
Tin butterdeigen, og del hver plate i to deler. Kjevle dem tynt, og legg de over på et stekebrett med bakepapir.
Bland eplemos med den finhakkede chilien, og fordel det på butterdeigsbunnene.
Del eplene i to, ta ut kjernehus, og skjær hver halvdel i tynne, tynne skiver. Legg epleskivene over eplemosten, og pensle epleskivene med smøret.
Dryss over mandler, finhakket fersk timian og sukker.
Stek tertene midt i ovnen på 225 grader i ca 10 minutter, til de gylne og pent stekt.
Server med vaniljeis eller lettpisket krem
Hvis man ønsker, kan man i tillegg legge ett lag med bakefast vaniljekrem oppå eplemosen, før man legger epleskivene oppå.