Bjørg Anne Åstuen og Arne Haugom har campet i Snillfjord regelmessig siden 2003. I 2006 kjøpte de seg spikertelt på Mjønesaune camping. Dit har det blitt både seks og sju turer i året.

De har ingen familietilknytning til kommunen.

– Vi trives så godt her, at vi snakkes om at hvis vi skulle gifte oss ville vi gjøre det her. Vi er ikke A4-mennesker, så vi liker å gjøre litt utradisjonelle ting, sier Bjørg Anne Åstuen som sydde både brudekjole og brudgommens dress selv. Hun laget også brudebuketten selv.

Rørende

I januar ble det for alvor fart i gifteplanene, og lørdag var den store dagen kommet.

– Vi inviterte Turid og Asbjørg Mjønesaune. Da fortalte Asbjørg oss at 7. juli også var bryllupsdagen hennes, for 65 år siden. Det gjorde det hele mer spesielt og rørende, sier Åstuen.

Etter vielsen i Snillfjord kirke gikk brudeparets ferd videre til Åstfjorden. Derfra ble de fraktet i båt fra Slørdalen og over til Mjønesaune camping.

Pusset opp båten

Båten, som heter Rosenante, hadde Turid Mjønesaune tatt sommeren til hjelp for å få pusset opp til den store dagen.

Under båtturen tok de seg god tid, og besøkte både kriker og kroker i fjorden. Underveis fikk de blant annet se ørn. På turen ble de møtt av åtte båter fra campingplassen. Båtene fulgte brudeparets båt i kolonne inn mot land.

Da de ankom campingens brygge og ble møtt av sine gjester, danset de brudevals til musikk fra toradertrekkspill.

Sjelden

Giftemålet ble feiret i et stort telt de hadde lånt av sanitetsforeninga, nede ved brygga.

– Det var et kjempefint, artig og trivelig bryllup, sier campingeier Turid Mjønesaune.

– Hva betyr det for en campingplasseier at et par fra Gjøvik velger å feire bryllupet sitt der?

– Det er veldig artig, det må jeg si. Det viser at de trives godt her. De feiret jo bursdagen sin her også i fjor høst. Det er litt sjelden at folk fra Gjøvik har fast campingplass i Snillfjord. Det er et stykke å kjøre, sier hun.

Dugnad

Mjønesaune forteller at de andre gjestene ved campingplassen har lagt ned stor dugnadsinnsats for å få bryllupet så bra som det ble.

Selv om skodden lå tung over fjellene la det ingen demper på selskapsstemningen.

– Jeg vet ikke om at noe sånt har skjedd før i Snillfjord. Det er i hvert fall første gang på vår camping at det har vært bryllup, sier Mjønesaune.