Denne papegøyen stakk mandag ettermiddag i 16-tida av fra hjemmet sitt på Evjen på Orkanger.

- Det er kjempekjedelig! Og vi vet ikke hvor lenge den klarer seg ute i kulda og uten mat, sa eier og matmor Irene Skåla Grandetrø til ST på tirsdag.

Pondus er et halvt år gammel. Han er som oftest i buret sitt. Men av og til får den lov til å fly rundt i stua. Og det var det som skjedde før den stakk av. Grandetrø og dattera kom hjem. Da Pondus hørte at de var i gangen, ville han hilse på dem. Dessverre stod fortsatt ytterdøra opp. Og dermed forsvant den ut.

Papegøyen havnet etter hvert opp i et tre i nabolaget. En stige ble satt opp, men da ble Pondus så redd at han fløy videre, i retning Orkanger sentrum. Siden har han vært borte.

- Han er dessverre ikke funnet, sier Terje Grandetrø fredag i 13-tida.

- Hva tenker du om sjansen for at han kommer tilbake nå?

- Det ser dårlig ut. Jeg er redd det har gått en vei. Håpet er forsvinnende lite nå. Han er ikke i stand til å finne seg mat og drikke selv. Og i tillegg var det kaldt både natt til torsdag og natt til fredag, sier Grandetrø, som er mannen til matmora.

- Vet du om noen har sett Pondus siden mandag ettermiddag?

- Vi fikk et tips tirsdag kveld om at han kanskje var observert bak sykehuset. Vi var ute og lette, både da og senere i uka, men uten resultat, sier han.

Hvis noen ser fuglen, er rådet å være rolig, si navnet hans og gjerne plystre litt. Da kan han svare. Han liker også solsikkefrø, peanøtter med skall og agurk. Ifølge "foreldrene" er Pondus tam og snill.